I sprint går de 30 beste fra prologen videre til kvartfinalene. Valnes lå lenge an til å kapre den siste plassen, men da norsk-koreaneren Magnus Kim slo til med 28. plass med aller siste startnummer, skjøv han Valnes ned til 31. plass.

Dermed ble onsdagens verdenscupsprint en stor skuffelse for Sørreisa-mannen.

– Dette var relativt dårlig. Det var ikke så mye å skryte av, forteller Valnes til Folkebladet en drøy time etter at prologen var over.

– Kjedelig

U23-verdensmesteren i sprint fra Goms tidligere i år, var kun 26 hundredeler bak svenske Emil Jönsson på 30. plass.

Valnes var første reserve til sprinten i Lahti helgen som var, og fikk tilbud om en plass etter forfall i den norske troppen. Men Valnes var syk og måtte dermed si fra seg plassen.

Lørdag trente han som normalt igjen.

– Så det var 5-6 dager uten å røre på seg. Det tar noen dager å komme inn og få det til å fungere igjen etter en slik sykdom, sier Valnes.

– Jeg har vært syk og har vært på et «nødopplegg» for å komme meg i slag til dette. Det gikk akkurat ikke.

Tviler på rekruttlandslag

Han blir trolig å gå Kvaløya Skimaraton kommende helg, mens det etter det er fullt fokus på nordnorsk mesterskap i Mosjøen 16.-18. mars.

Samme helg er det verdenscupavslutning i Falun med sprint fristil. Valnes tviler imidlertid på at han får sjansen der.

– Jeg er nok ferdig i verdenscupen for i år. Det regner jeg med, sier Valnes.

Til tross for prolog-exiten i Drammen, har Valnes levert en kruttsterk sesong. Tidligere har det vært spekulert i om Valnes neste sesong er en kandidat til først og fremst rekruttlandslaget, men senere også sprintlandslag. Han har selv uttalt tidligere at sprintlandslaget er et naturlig mål om noen år. Han har imidlertid ikke tenkt så mye på om rekruttlandslaget neste sesong er aktuelt.

– Jeg tviler egentlig på det. Det er en del folk som går fortere enn meg på distanse. Det har vært en tendens til at de tar ut gode distanseløpere, så jeg tror ikke jeg har noen sjanse der egentlig.