Anledningen var sammentreffet av NNM i alpint på Ankenes og overleveringen av VM-søknaden for alpint-VM 2025 – med Nord-Norge som avsender, og Narvik som arrangørsted.

Et yrende liv i Narvik sentrum

Rundt 10.000 mennesker møtte opp på kombinasjonen premieutdelin, og overrekkelse av VM-søknad på lørdag.

For Andrea ble det ekstra spesielt. Hun fikk nemlig komme på scenen sammen med resten av deltagerne i storslalåm i 12-årsklassen foran et fullsatt Narvik torg.

Politiet anslo at rundt 10.000 mennesker møtte opp på seremonien.

– Det var veldig artig å være med på, forteller Andrea til Folkebladet.

Hun sier dog at det er litt ensomt å satse på alpint på Finnsnes. 13-åringen fra Finnsnes Skiklubb har i dag slalombakken på Finnsnes som sin treningsarena, hvor hun trener flere dager i uka sammen med pappa Geir Kirkhaug.

– Vil gjerne delta

Andrea sier at alpinmiljøet ikke er så stort på Finnsnes.

– Skal jeg satse må jeg kanskje flytte til Narvik på sikt, forteller Andrea, som på lørdag fikk en forsmak på hvordan det ville være å stille på en palle med tusenvis av mennesker.

Da ble hun også avbildet sammen med Lenvik-ordfører Geir Sivertsen – Lenvik har gitt 25.000 kroner og Bardu 19.895 kroner i pengestøtte til VM-søknaden.

Andrea sin pappa Geir Kirkhaug sier at han drar rundt med datteren på alle lokale alpintkonkuranser i området.

– Hun er jo veldig ivrig og har sine drømmer. Men Narvik 2025 er langt fram i tid, så vi får nå se på hvordan hun gjør det og utvikler seg innen slalåm.

På lørdag fikk Andrea en 12. plass i storslalåm. I lørdagens Super-G på Ankenes endte hun i sikkerhetsnettet, uten at det skremte henne.

– Artig å se at det er deltakere fra Finnsnes i alpint. Finnsnes Skiklubb har jobbet veldig godt gjennom mange år, drevet av lokale ildsjeler. Det er derfor gledelig at det kommer aktive utøvere ut av den aktiviteten som drives og at de dermed setter Finnsnes og Lenvik på alpinkartet, sier Sivertsen.