Etter en sykdomsperiode på 12 dager, begynte ikke langrennstalentet å trene for fullt igjen før fredag i forrige uke.

– Jeg skulle ønske jeg ikke hadde vært syk, sukker Arnesen etter å ha gått inn til 6. plass på fredagens 15 kilometer klassisk i junior-NM.

12 dager på sofaen

Fram til drøye ti kilometer av fredagens løp lå hun an til å ta medalje. Men de siste fem kilometerne ble blytung for Finnsnes-jenta. Hun er ikke i tvil om at den lange sykdomsperioden gjorde sitt til at avslutningen på 15-kilometeren var så svak.

– Ja, det er nok dessverre det. Kroppen er ikke vant til trening. Vanligvis er styrken min å holde ut hele løpet, men det blir tungt når man har ligget på sofaen 12 dager i strekk.

Hun gikk glipp av forrige norgescuphelg på grunn av feber og influensa.

– Jeg har bare trent en uke siden jeg ble frisk og visste ikke hva jeg skulle forvente. Jeg hang veldig godt med underveis og fikk troen på det. Så var det noen på slutten som hadde litt mer krefter enn meg. Da datt jeg noen plasseringer.

Sterkt stafettlag

Arnesen var tilslutt 43,3 sekunder bak vinneren. Opp til bronsemedaljen skilte det imidlertid kun åtte sekunder.

– Jeg prøver å være fornøyd med 6. plassen. Egentlig kunne det gått veldig dårlig eller veldig bra. Nå føles det ekstra kjipt å ha vært syk, for å si det sånn. Men sånn er det.

Etter en sterk dag av Troms-løperne i dag, har hun store forhåpninger foran søndagens stafett.

– Vi har jo en nybakt sølvmedaljevinner i kretsen med Ingrid (Andrea Gulbrandsen). Så det blir et bra lag.

Hun spår at Johanne Heimdal, som gikk inn til 11. plass i 19/20-årsklassen, Ingrid Andrea Gulbrandsen og hun selv går for førstelaget.

– Så blir det nok amerikansk uttak om den siste plassen, tror Arnesen.

Johanne Heimdal fra Bardu IL gikk inn til 11. plass i junior-NM. Foto: Tobias Stein Eilertsen