På fredagens 10-kilometer i junior-NM i Steinkjer gikk den talentfulle 18-åringen fra Sørreisa nok et superløp — og kunne innkassere sølv på distansen.

– Det er selvfølgelig veldig stort. Det er morsomt å se at den treningen man gjør fungerer. Det er artig at man lykkes med det man gjør, sier Gulbrandsen til Folkebladet.

Skifamilie

Opp til gullmedaljen skilte det 11,3 sekunder. Ned til bronsen var det bare 6,2 sekunder.

– Det var tungt. Formen virket grei og jeg fikk sekunderinger på at det var tett hele veien. Da var det bare å ta seg sammen og kjøre på den siste biten, så fikk man se hva det holdt til.

– Det kom flere bak meg. Da jeg kom i mål hørte jeg at det stod om sekunder og at det kanskje ble pallen. Da er det bra at det ble andreplass, sier hun.

Tidligere på dagen hadde lillesøster Vilje Marie Gulbrandsen gått inn til en meget sterk 9. plass i klassen under, kvinner 17 år.

– Jeg pratet med henne og hun var veldig fornøyd. Hun er kanskje ikke i toppform, men da er det ekstra artig at hun gjør det så bra.

– Ski har alltid ligget i familien. Bestefar var veldig interessert. Hele familien egentlig. Så er det et veldig bra treningsmiljø i BOIF. Det gjør at det er morsomt å gå og det gir motivasjon til å trene videre. Det er også et godt samhold i Troms. Det er ikke så mange andre kretser som har et så godt samhold som oss i Troms.

Hun trekker frem både pappa Stein-Morten Gulbrandsen og BOIF-trenerne Eivind Valnes og Ragnar Schjølset som viktige bidragsytere.

– De er veldig flinke. Hele klubben er med på å hjelpe, sier Gulbrandsen.

BOIF leverte også nok en gang en god laginnsats i 18-årsklassen. Silje Storaa ble nummer 17, mens Lisa Amalie Valnes ble nummer 20.

Imponert

Leder i skigruppa i BOIF, Olaug Fossbakk, er imponert over det utøverne i klubben leverer i NM.

– Det er veldig artig at det er så bra innsats og gode resultater. Ingrid har levert særdeles godt både tidligere år og dette året. Hun fortsetter bare å levere. Men jentene bak er også sterke, sier Fossbakk, som forøvrig er mor til Lisa Valnes og verdenscupaktuelle Erik Valnes.

Hun tror de gode resultatene motiverer klubbens yngre utøvere.

– Det betyr noe for de yngre løperne. De har noe å se opp til og jeg vil tror det motiverer dem til å fortsette med ski. Jeg håper i hvert fall det, sier Fossbakk.

Hun deler Gulbrandsens inntrykk av et godt treningsmiljø og et godt samhold.

– De får veldig god kontakt med hverandre i klubben og på tvers av klubbene. De hjelper hverandre og løfter hverandre opp, sier Fossbakk.

Med to NM-medaljer på kort tid har gratulasjonene strømmet inn til Ingrid Andrea Gulbrandsen.

– Ja, spesielt fra familie. Det er en del, sier Gulbrandsen om hvor mange gratulasjoner som tikker inn.

– Blir det noen feiring nå?

– Kanskje ikke så mye feiring. Drikke vann og få i seg mat så man er klar til i morgen. Feiring får man ta etter mesterskapet, humrer Gulbrandsen.

STERKE SØSTRE: Vilje Marie Gulbrandsen og storesøster Ingrid Andrea Gulbrandsen leverer begge løp i norgestoppen.