Grunnlaget for protesten som Ankenes leverte inn var at man mente dommerne unnlot å dømme 7-meter da det gjensto bare noen sekunder på stillinga 28-27 til Bardu. Men til tross for at dommerne ei sin forklaring til Domskomiteen i håndballforbundet har vedgått at det skulle vært blåst 7-meter, har ikke Ankenes vunnet fram med sin protest.

Brukte ulovlig spiller

For i etterkant av denne protesten har Bardu Idrettslag innsendt en protest på noe man oppdaget og fikk slått fast under denne kampen. Det var at Keeperen til Andenes ikke var den personen som var oppført på kampskjemaet.

I behandlingen i håndballforbundets Domskomite er det bemerket at keeperen som ble benyttet ikke er den som var oppført på kampskjemaet, men en annen person som verken er registrer som medlem i Ankenes eller er spilleberettiget der. Denne spilleren hadde heller ikke betalt lisens. Domskomiteen slår fast at den ulovlige spilleren (keeperen) i denne kampen har benyttet navnet til keeperen som i denne kampen hadde meldt forfall.

Bot og utestengelser

Og det er altså Ankenes som har kommet særdeles uheldig ut av det som synes å være en samlet vurdering av de to protestene fra klubbene. Lagets krav om omkamp er ikke innfridd, laglederen for Ankenes er nå utestengt fra all handball i fem måneder, mens spilleren som spilte kampen under falsk navn er utestengt fra handball i to måneder. Ankenes er ilagt en bot på 5000 kroner, og at protestgebyret som Bardu har innbetalt skal refunderes av Ankenes. Begge klubbene har ei uke på seg til eventuelle protester på vedtakene som er gjort i denne saken.

Bardutrener Terje Djupvik er ikke interresert i å kommentere dommen utover det at han mener dette samlet sett er det han vil kalle en rettferdig dom.

– Bardus damelag har etter en svak åpning i høst hatte en stigende formkurve, og vi ser fram til helgas to kamper mot henholdsvis Rognan og Junkeren.

Djupvik sier at det allerede nå er klart at det blir Harstad/Lansdsås som vinner avdelingen,

– Vinner vi helgas kamper kan kjempe i toppen.

Stein Wilhelmsen