Sportslig leder Walter Johnsgård i FK Senja sier til Folkebladet at dette er gjort etter at man i høst har gått flere runder med diskusjoner omkring dette, og en grundig opptelling av det spillermateriellet klubben har i dag.

I en mail til Troms Fotballkrets sier klubben at man nå ikke har spillergrunnlag nok til et 4. divisjonslag, og at Senja derfor sier fra seg plassen i divisjonen.

I denne mailen påpekes det at det nå er kommet nye klubber til på seniornivå i regionen, Vårsol og Varden, og at spillertilgangen de siste årene har skrumpet inn.

Tapte 0-17 mot Lyngen/Karnes

Dette fører til at spillerne på klubbens rekrutteringslag de siste årene knapt holder junioralder.

– De siste to sesongene har klubben slitt voldsomt med å klare å stille fullt lag i 4. divisjon, noe som har resultert i at vi for eksempel gikk på 0-17 tap mot Lyngen/Karnes i sommer, og i seriekampen mot Skarp måtte vi avslutte kampen til slutt og gå av banen. Man kan jo tenke seg hvilke fotballopplevelser det er for unge spillere å ha det slik, sier Johnsgård.

– Ingen dramatikk i dette

Johnsgård sier at det at man nå stiller bare juniorlag ikke er dramatisk i det hele tatt.

Han sier at det er mye bedre tilpasset forholdene man har i klubben i dag, og at man fra juniorstallen hele tiden vil hente talenter inn i A-laget.

Johnsgård sier at den nye divisjonsendringen som har blitt innført har ført til at nivået også i 4. divisjon er blitt merkbart tøffere, noe som blir vanskelig for lagets mange unge spillere, som knapt holder en alder til å spille på et juniorlag.

– Det gror kjempegodt i Senja, og vi har mange spillere på vei opp. Men de siste par årene har vi rett og slett ikke hatt mange nok spillere som er gammel nok til å spille i 4, divisjon, og det tar vi konsekvensen av nå.

Utmeldingen fra 4. divisjon som Senja jar gjort har medført at Burfjord tilbys den plassen som Senja har gitt avkall på.

Skal Senja tilbake med nytt lag i seriesystemet må laget starte i 6. divisjon.