Noe senterleder Frode Wiggen og sportslig leder Hanne Brustad ved Stamina på Finnsnes er kjemefornøyde med. De to har forøvrig bare for noen dager siden gjennomført et maratonløp på 42 kilometer i Oslo, og stiller likevel i Stamina.– I fjor hadde vi 230 som var med, og hvis vi får ytterligere påmeldinger i dag og i morgen kan vi kanskje oppleve at alle startnumrene har forsvunnet, sier Frode Wiggen.

– Stamila er som navnet forteller et løp rundt vatnet på 17 runder, og det blir ei mil, forteller han.

- Hensikten med dette er å få både unge og gamle til å røre litt på seg. Det er ingen startkontigent, og med så mange som er i sving rundt vatnet er det ingen som behøver for å være redd for å ”bli lagt merke til” om de ikke har noen superkondisjon. Faktisk er det også greit å bare gå – man kan jo gå noen runder og prøve seg på litt jogging i noen runder.

Kan følge hjelpeløper

– For de som har løpt litt tidligere og har som mål å klare å løpe under en time, kan de få hjelp ved å henge seg på hjelpeløperen fra Sans Senja som kommer til å holde et tempo som gir ei slutt-tid under en time. Før start frå deltakerne utlevert 17 gummistrikk, og for hver passering rundt vatnet skal mann legge ei strikk i ei eske som er plassert ut.

Frode forteller at i tillegg til at det ikke koster noe å delta, blir det trekning av fine premier etter løpet. Blant premiene er tre pulsklokker, og flere årsabonnement med gratis trening på Stamina.

Karatejeng i full fres rundt vatnet

- Litt underholdning og show blir det også. Vi stiller med musikk i løypa, og karateklubben har trening ved vatnet før de deltar i løpet. Bare det å se dem jogge i karatedraktene vil jo være et flott skue, sier senterlederen.

– Stamila er et trimløp for alle. Vi vet at det stilkler løpere helt ned i 7-årsalderen, og vi regner med at flere av dem som stiller er pensjonister. PÅ Stamina har vi noen eldre som jevnlig er hos som er over 80 år. Å holde kroppen i vigør når man blir eldre er faktisk svært viktig, sier Frode.

Senterleder Frode Wiggen på lølpetur rundt Finnsnesvatner i vår. Foto: Stein Wilhelmsen