TUIL og FK Senja har inngått en avtale som gjør at Christer Johnsgård (30) lånes ut til Senja ut sesongen. Johnsgård selv er veldig fornøyd med det.

– Det blir en himmelsk følelse å kle på seg senjadrakten igjen. Jeg kjørte forbi Islandsbotn for noen dager siden, bare det ga meg sommerfugler i magen, sier en opprømt Johnsgård.

Nye lagkamerater

Det har vært en god del utskiftninger i senjatroppen siden sist Johnsgård spilte for klubben, men han var positivt overrasket når han møtte sine nye lagkamerater på trening.

– Det er kommet inn en del nye folk, så jeg er ikke så veldig godt kjent i treningsgruppa. Men jeg må si at jeg ble imponert over nivået og intensiteten på treningen. Det er mange gode fotballspillere her, sier Johnsgård.

– Jobben Kjetil Warholm og spillere har gjort den siste tiden er imponerende. Det er artig at de ligger såpass høyt på tabellen nå, men det var ikke avgjørende for at jeg valgte å komme. Jeg hadde kommet tilbake til Senja uansett.

Ingen kommentar

Styreleder i FK Senja, Hogne Eidissen, ville ikke kommentere de økonomiske betingelsene rundt avtalen, men sier at han er fornøyd med å få Johnsgård tilbake. Avtalen inkluderer også en permanent overgang for Sebastian Jensen til TUIL.

FORKLATER Sebastian Jensen har singnert for TUIL.

– Det betyr mye for oss å få Christer tilbake. Det er et fint miljø på A-laget nå, og jeg tror Christer vil gå inn der og komplementere det flotte miljøet, sier Eidissen.

– Vi har fått bekreftelse fra Fotballforbundet om at alt det formelle er i boks. Nå håper vi han blir å skåre mange mål, og hjelpe Senja til å fortsette å vinne fotballkamper utover høsten.

Endelig funnet formen

Denne sesongen har ikke ting stemt helt for Johnsgård i TUIL.

– Jeg spilte mye i oppkjøringen, men så mistet jeg de tre første kampene på grunn av jobb. Da ble jeg satt litt ut. I tillegg har jeg vært litt plaget med et par småskader, så jeg har ikke hatt noen flyt i treningsarbeidet. Men jeg kom i god form på slutten av vårsesongen og inn mot ferien. Nå har jeg i tillegg trent bra i noen uker under oppkjøringen med TUIL, så kroppen er i veldig bra form, forteller Johnsgård.

Senja-trener Kjetil Warholm er fornøyd med å ha fått Johnsgård inn i gruppa.

– Det er veldig spennende. Jeg kjenner Christer fra før, og er veldig fornøyd med å ha han tilbake. Han stiller høye krav til både seg selv og de rundt han, og har gjort dette med en gang. Han har vært et friskt pust inn i gruppa, sier Warholm.

Aktuell for startplass

Ifølge Warholm har Johnsgård vært god på trening, og man skal ikke se helt bort i fra at han går rett inn i startoppstillingen til lørdagens hjemmekamp mot Salangen.

– Christer har vært god på trening, og er veldig aktuell til å starte.

– Det krever at vi må tilpasse oss litt for å spille på Christers styrker. Vi ønsker å få han i gang.

Lørdag gjester Salangen Senja Stadion. Warholm ser lyst på mulighetene for å stikke av med alle tre poengene.

– Salangen fikk et veldig godt resultat i siste kamp før ferien, så vi forventer et heltent Salangen som kommer på besøk. Vi må matche deres tenningsnivå. Klarer vi det, føler jeg vi har god nok kvalitet i laget til å vinne, sier Warholm.

Ingen flere signeringer

Dette er den eneste signeringen Senja har gjort dette overgangsmarkedet. Hogne Eidissen kan fortelle at det også blir den eneste.

– Det blir ingen flere signeringer. Klubbens policy er først og fremt å rekruttere fra egne rekker.