– Det var en helt sinnsyk opplevelse. Jeg begriper fortsatt ikke helt at det er sant, sier Dreyer.

Han var nylig med i dansekonkurransen Capezio A.C.E. Awards i Los Angeles, hvor han tok andreplass og vant fem tusen dollar sammen med dansekompaniet sitt «Untitled».

– Koreografen vår sendte inn en video til arrangørene, og var én av bare 17 som ble plukket ut til å være med i konkurransen blant flere hundre påmeldte, forteller Dreyer.

Deretter var Dreyer en av de få heldige som koreografen ville ha med seg til konkurransen i LA.

– Alle andre i konkurransen kjente til hverandre, vi var liksom litt «outsidere». At vi kom så høyt opp er helt surrealistisk, sier Dreyer.

– Hadde ikke noe å tape

I konkurransen deltok blant annet kjente dansere fra «So You Think You Can Dance» (SYTYCD) og «World of Dance».

– Hvordan føltes det å danse på en sånn scene?

– Det var en rar følelse. Jeg har danset på mange scener, men her var det så fullt av energi. Publikum gir så utrolig mye, forteller Dreyer, og fortsetter:

– Jeg følte meg bare hundre prosent i stykket, og glemte helt at jeg sto på scenen.

Det var under en danseklasse i forbindelse med konkurransen at Dreyer også fikk tilbud om å jobbe med en av de faste koreografene for SYTYCD.

– Vi var sikkert 150 stykker der, og jeg stilte meg bakerst, forteller Dreyer.

Når dansen skulle fremføres, tenkte at imidlertid at han «ikke hadde noe å tape».

– Jeg stilte meg helt fremst, og etterpå ga koreografen meg komplimenter for måten jeg beveget meg på, og at jeg hadde en egen kvalitiet, forteller Dreyer.

– Ting går an

Læreren ville ha nummeret hans, og litt senere fikk han tilbud om å assistere henne som koreograf på SYTYCD i LA.

– Jeg fikk helt sjokk. Jeg har vokst opp med å se konkurransen på TV med mamma hjemme på Stonglandseidet, så det har en stor del av hjertet mitt, sier Dreyer, og legger til:

– Å plutselig ha kontakt med dem er helt ubeskrivelig. Jeg klarer enda ikke helt å begripe det.

Dessverre ble det en misforståelse i etterkant, og samarbeidet utsettes. Men de to har fortsatt kontakt, og Dreyer har fått invitasjon om å jobbe med koreografen i LA så fort som mulig.

– Ting går an. Det er mulig. Er ikke muligheten der, så må man bare lage den, avslutter Dreyer, som til daglig jobber frilans som danser og er med i to forskjellige dansekompanier i London.