Det opplyser festivalsjef Beate Seljenes i Finnsnes i Fest. Hun har ingenting i mot at matmarkedet oppholder seg lenger på Finnsnes i år enn tidligere.

Fra åpningsdagen

– Allerede mandag 31. juli, som er åpningsdagen for årets Finnsnes i Fest, vil Internasjonalt Matmarked være på plass. Der vil de være helt til og med lørdag 5. august, som er siste dag i festuka. I år kan man altså besøke matmarkedet under hele festuka, påpeker festivalsjefen.

– På sin vanlige plass i Storgata?

– Ja, alt av bodesalg vil være samlet i Storgata. I år er det tredje året at vi får besøk av dette flotte markedet under Finnsnes i Fest.

– Er dette et populært innslag i festuka?

– Det vil jeg si at det er. Matmarkedet er også med på å skape god festivalstemning med eksotisk mat og eksotiske dufter. Det er klart at det er dyrere å handle på matmarkedet enn på Remi, men så får man jo også tilgang til produkter man ikke finner i vanlige butikker. Og så er det jo bare en gang i året at vi får besøk av det. Da kan man jo unne seg litt ekstra uten å ha noen dårlig samvittighet for det.

– Du mener at markedet hører med i festuka?

– Ja, så absolutt. Det er med på å skape liv og røre i gatene under festuka, og det er jo akkurat det vi ønsker oss.

Mange land representert

I år stiller Internasjonalt Matmarked med rundt 25 matselgere. Blant landene som er representert på markedet er Frankrike, Belgia, Italia, Spania, Holland, Tyskland, Sveits, England og Hellas.

– Vi rigger til matboder som kan friste med ulike produkter fra en rekke land. For matelskere er det en unik sjanse til å kjøpe spennende og delikat mat som Bretagne kjeks, oliven, pølser, godteri, oster av alle slag. Spansk Paella, hollandske pannekaker, franske kreps og grillede nøtter, opplyser Oliver Simonin i Internasjonalt Matmarkedet.

Varm mat

I tillegg til de kalde fristelsene som tilbys disker matmarkedet også opp med ulike varmretter.

– Her er det så mye godt å velge i mellom at man både kan spise frokost, lunsj og middag på dette markedet. Bare alle de ulike ostene som selges er verdt er besøk, slutter Beate Seljenes.

Fra denne boden selges blant annet ulike typer av oster og pølser. Ostene skjærer om ønskelig opp etter hvor mye kunden ønsker å kjøpe. Foto: Reidar Ingebrigtsen
På denne boden går det blant annet i sjokolade- og marsipanprodukter. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Cioki Pistaccio skal ifølge informerte kilder også være verdt å smake på. Foto: Reidar Ingebrigtsen