Tirsdag denne uka syklet Robin Halsebakk (26) forbi Finnsnes og ut på Senja, på veien fra Grimstad i sør til Kirkenes i nord. På veien viser Halsebakk frem bedrifter i sjømatnæringa, som er blant hovedsponsoren til sykkel-VM i Bergen til høsten.

Nær målet

Innsamlingen har fått støtte fra flere aktører, men mesteparten av midlene kommer fra sjømatbedriftene Halsebakk besøker på reisen. Da 26-åringen syklet ut på Senja hadde det kommet inn over 900.000 kroner til innsamlingen. Etter Senja-turen har flere donasjoner kommet inn. Til slutt manglet kun 30.000 kroner for å runde innsamlingsmålet på én million kroner.

LANG REISE Robin Halsebakk (bildet) sykler Norge på langs for å promotere sykkel-VM og støtte kreftsaken. Med på turen i følgebil har han kollega Petter Gunnarstein.

– Når vi så at besøket hans på settefiskanlegget hos oss ville være så nært målet hans, også i penger, så ønsket vi å være med på å bikke det. Både som en inspirasjon for prosjektet deres og for oss i Wilsgård. Jeg ringte og sa at vi hadde lyst til å få det til å passe på flere måter, og at vi hadde lyst til å bidra. Da måtte vi jo sørge for at de nådde millionen. Derfor valgte vi å strekke oss til det beløpet vi gjorde, forteller Fredd-Jarle Wilsgård, daglig leder i Wilsgård Fiskeoppdrett.

En viktig sak for mange

De fleste kjenner noen som har eller har hatt kreft, og har opplevd det i nær familie eller vennekrets. Robin Halsebakk har selv mistet både sin tante og morfar til kreften, som er noe av bakgrunnen for at han valgte å samle inn penger til nettopp kreftsaken.

– Kreftforeninga har de fleste av oss et forhold til, også vi i Wilsgård. Så det er en sak som vi synes det å viktig å bidra til, sier Wilsgård, som mener det er flott at så mange aktører i næringa har valgt å gi sin støtte.

– Vi synes det er inspirerende det Halsebakk og Gunnarstein gjør, og synes det er en fin måte å sette fokus på en viktig sak rundt en viktig næring. Vi synes også det er fantastisk å se at våre kollegaer, yrkesbrødre og samarbeidspartnere på hele kysten stiller opp som de gjør. Det er veldig bra, avslutter Wilsgård.