Hendelsen skjedde i nærheten av Alapmo i Målselv. Viltnemnda i Målselv fikk søndag kveld beskjed om at det var observert en sterkt forkommen elg på Alapmoen. Ettersøkskorpset rykket ut og fant elgen som de avlivet på stedet. Elgen, en toårig okse, var sterkt merket av angrepet fra bjørnen, men den hadde klart å komme seg levende unna bjørnen.

– Det er ikke tvil om at det er en bjørn som har angrepet elgen. Elgen hadde massive skader. Bjørnen har spist det jeg vil anslå som to-tre kilo kjøtt av pukkelen på elgen. I tillegg har den flere skader og mange kloremerker, sier leder av ettersøkskorpset i Målselv viltnemnda, Tor Eriksen.

Mistenkte bjørn

Eriksen sier viltnemnda fikk melding om at det var observert en elg som slet veldig og som blødde fra ryggen.

– Vi koblet bjørn med en gang og vi rykket ut med fire jegere. Vi ville ta høyde for alle eventualiteter. Bjørnen kunne jo være i nærheten, sier Eriksen.

Viltnemnda har dokumentert mye fra elgen og de hadde løpende kontakt med Statens naturoppsyn mens det pågikk.

– Det var ingenting vi kunne slakte, så derfor lot vi elgen ligge slik at bjørnen eventuelt kan forsyne seg mer, sier Eriksen, som legger til at grunneier har satt opp viltkamera for å kunne registrere om bjørnen følger etter elgen.

– Vår primæroppgave var å gjør lidelsene til elgen så kort som mulig, og vi så ikke etter om det var bjørnespor i nærheten, men etter skadene å dømme så er det ikke tvil om at det var bjørn som var på ferde, sier Eriksen.

Bare registrert

Fagansvarlig i Statens naturoppsyn (SNO), Thomas Strømseth, sier at SNO har registrert hendelsen.

– Men så lenge det ikke er angrep på rein eller sau, og når det ikke er spor av bjørn i området, så gjør ikke SNO noe mer med saken. Skulle det vise seg at det blir oppdaget spor etter bjørnen, så vil vi dra ut for å prøve å sikre DNA, sier Strømseth.

Han mener at hendelsen med elgen på Alapmo kan ha skjedd en godt stykke unna der elgen ble observert.

– Det er ikke uvanlig at et skadet dyr kan forflytte seg et godt stykke bort fra stedet den ble angrepet, sier Strømseth.