Som Folkebladet tidligere har skrevet, er SalMar på utkikk etter en lokalitet for deres lakseslakteri og prosesseringsanlegg. De har nå sendt ut brev til mange kommuner i Troms og Finnmark der de ber kommunene legge frem sine forslag.

På det 86.000 kvadratmeter arealet på Øyjordneset, håper Sørreisa-ordfører at selskapet ser mulighetene for ny etablering.

– Dette kan være en fantastisk mulighet for Midt-Troms og Sørreisa. Tanken på at de kan komme hit gjør at vi blir oppglødd og veldig gira. Vi vil legge tid og ressurser på alle måter for å få dette til. Her ligger alt tilrette og jeg vil si vi møter alle de viktige faktorene de ser etter. En eventuell etablering vil kunne bety enormt mye for Sørreisa og ikke minst regionen, her er det snakk om mange arbeidsplasser, sier en begeistret Jan-Eirik Nordahl til Folkebladet.

Infrastruktur

Han forteller at kommunen har møter flere av SalMars ønsker for den nye lokaliteten.

– Tilknyttet arealet har vi en utrolig god havn, vi har nærhet til flyplassen, E6 og når Hålogalandsbrua åpner til høsten blir vi bare en time og førti minutter unna Narvik. Vi ser klart fordelene for SalMar å kunne slippe å være avhengig av bru og tunnel for å få ut de ferdige produktene av anlegget, sier Nordahl.

Arbeidsplasser

En etablering vil kunne ha mye å si for arbeidsplasser, ikke bare i kommunen, men også i regionen.

– Sørreisa ligger midt i Midt-Troms og med en radius på 45 minutter som strekker seg opp til grensen av Balsfjord, kan vi nå ut til et stort marked for å kunne rekruttere arbeidskraft. Det er snakk om rundt 30.000 mennesker som kan jobbe på et anlegg som kan gi Midt-Troms mange arbeidsplasser, poengterer Nordahl.

Skulle valget ikke falle på Sørreisa som lokalitet, sier ordføreren at det er viktig at Midt-Troms kommunene jobber for å få etableringen til regionen.

– Jeg er ikke i tvil om at dette blir svært spennende fremover. Blir det ikke Sørreisa, må vi som region å se om vi kan få anlegget til Midt-Troms. Det er viktig og en stor mulighet å kunne få det som kan bli den største industrisatsingen i Troms hit til oss, avslutter Nordahl.