Får penger til å satse på realfag

Lenvik og Berg har blitt realfagskommuner. Det innebærer blant annet en egen talentskole.

Satser på realfag: Berg og Lenvik har blitt realfagskommuner. Fra venstre: levekårsleder Jorid Meyer i Berg kommune, ordfører i Lenvik Geir-Inge Sivertsen, ordfører i Berg Roar Jakobsen og kommunalsjef i Lenvik Rune Hoholm.  Foto: Susanne Noreng

pluss

Fredag ble det klart at Berg og Lenvik har fått innvilget sine søknader og er to av 11 nye realfagskommuner i Norge. Totalt er det nå 54 realfagskommuner i Norge, og fem av dem er i Troms. I tillegg til Lenvik og Berg, er Ibestad, Tromsø og Harstad realfagskommuner.

Regjeringens realfagsstrategi har som mål å forbedre barn og unges kompetanse i realfag, redusere andelen som har lavt nivå i realfag, at flere skal prestere på høyt nivå og å forbedre realfagkompetansen til lærere.