Det var Nye Troms som først skrev at rådmann Hogne Eidissen i Målselv kommune vurderte å søke på stillinga som rådmann i Lenvik kommune.

– Det er jo ei kjempeinteressant stilling, det er ingen tvil om det, sa Hogne Eidissen til avisa.

Men det var egentlig ikke stillinga som lenvikrådmann han med det viste til. Den kjempeinteressante stillinga Eidissen snakket om er jobben som prosjektleder for Senja kommune.

– Det er en spennende jobb , og tanken er jo at prosjektlederen skal gå inn som rådmann når Senja kommune er etablert. Det er en jobb det er veldig aktuelt å søke på, men jeg har ennå ikke bestemt meg. Jeg skal ha en prat med ordføreren i Målselv på torsdag, og så kommer jeg til å ta en avgjørelse i løpet av helga, sier Eidissen til Folkebladet.

Trives veldig godt

Hogne Eidissen er oppvokst og bor på Finnsnes. Han har siden mai 2015 sittet i rådmannsstolen i Målselv kommune. Før det var han rådmann i Balsfjord kommune.

– Jeg trives veldig godt i Målselv kommune, understreker Eidissen.

Han opplyser at det derfor er lite aktuelt å skulle søke på stillinga som rådmann i Lenvik kommune dersom denne skulle bli lyst ut.

– Det vil jo også bare dreie seg om to år, påpeker han.

For når sittende rådmann i Lenvik, Margrethe Hagerupsen, takker av fra nyttår, er det bare to år igjen til Lenvik går inn i den nye og sammenslåtte Senja kommune. Det er for øvrig heller ikke avgjort om rådmannsstillinga i det hele tatt blir utlyst, eller om noen skal konstitueres i stillinga. Dette er et spørsmål Lenvik kommunestyre skal ta stilling til i juni.

– Ingen lett avgjørelse

Interrimsnemnda for Senja kommune lyste ut prosjektlederstillinga for Senja kommune i slutten av april. I utlysningsteksten beskrives det at nemnda ser etter en person som skal lede prosjektet og arbeidet med å slå sammen Lenvik, Tranøy, Berg og Torsken til Senja kommune.

Det er ikke mange dagene til fristen for å søke stillinga går ut. Fristen er satt til 22. mai.