Foran rundt 700 publikummere tok ungdomsbedriften fra Senja Videregående skole mikrofonen og hedret lærer Ulf Tore Alexandersen.

– Vi måtte bruke denne muligheten til å takke den fantastiske læreren vår. Du er antakeligvis den beste læreren i rommet, sa Simon Dreyer Nyman på scenen under festmiddagen fredags kveld, sammen med resten av elevene i Gulltunga.

Rørt

Alexandersen forteller til Folkebladet at han ble svært rørt av talen.

– Jeg er rett og slett skjelven i knærne ennå, jeg skjønte jo ingenting. Dette blir jeg aldri å glemme så lenge jeg lever. Det at bare de går opp og tar ordet og sier det de sa, vel, det var fantastisk, sier læreren.

I salen satt 400 elever, 150 lærere og et femtitalls jurymedlemmer fra næringslivet.

– Han ble jo veldig rørt. Vi ville gjerne gå opp og overraske han med å fortelle hvor en fantastisk lærer vi synes han er, sier daglig leder i Gulltunga UB, Torgeir Berntsen til Folkebladet.

Nominasjon

Det ble ikke pris til ungdomsbedriften fra Midt-Troms, men de ble nominert til en høyt aktet pris.

– De ble nominert til «Beste utstilling», De ble altså vurdert topp ti av 73 utstillere. Det synes jeg er fantastisk, sier lærer Alexandersen.

Berntsen innrømmer at de er litt skuffet.

– Det var klart artig at vi var nominert, men vi hadde håpet på å vinne. Vi har jo lært ganske mye i denne prosessen og vi har solgt over et halvt tonn torsketunger, sier Berntsen.

Teori i praksis

– Det er mange veier til læring, og elever lærer på ulike måter. Noen er flinke i hodet, mens andre har det i nevene. Det som i alle fall er sikkert, er at skolen har blitt mer og mer teoribasert. Gulltunga har lært teorien gjennom «learning by doing». Jeg må også få takke til ungt entreprenørskap i Tromsø som går lengre enn langt i å kurse, motivere og hjelpe elever og lærere, avslutter Alexandersen.

Ungdomsbedriften Safetybuff UB, også fra Senja videregående skole, deltok også. De ble nominert til prisen «Beste forretningsplan».

Lærer Ulf Tore Alexandersen ble rørt av hyllesten fra elevene på scenen. Foto: Ungt Entreprenørskap