Til Folkebladet forteller hun at presset har vært tungt

– Det har vært en forferdelig påkjenning, samtidig er det min jobb og mitt ansvar og jeg skal selvfølgelig stå i dette. Jeg er veldig glad for at kontrollutvalget har bedt KomRev Nord se nærmere på saken. Jeg har tiltro til at dette blir bra og at saken blir godt belyst omkring det som har skjedd til nå, sier Hagerupsen til Folkebladet

Reagerer

Hun reagerer på at det er Kommunal rapport som har fått lov å sette saken på dagsorden.

– Nå skal et uhildet organ se på det, og det er jeg veldig glad for.

– Hva synes du om Kommunal rapports håndtering av saken?

– I utgangspunktet var jeg imøtekommende, men så ble det mer og mer tendensiøst og vi oppdaget at informasjon vi gav gikk til å underbygge en holdning de hadde i utgangspunktet. Enkelte journalister i fagavisen har jeg mistet tiltro til. Her har de gått løs på sønnen min, med spørsmål som er langt under beltestedet, og som ikke har noe å gjøre i denne sammenheng. Jeg har full forståelse til at de er kritisk til meg, men la familien min være i fred, svarer Hagerupsen.

Lekket rapport

I en artikkel 10. april redegjorde Kommunal rapport for notatet, som er unntatt offentlighet. Det selv om fagavisa hadde fått avslag på innsyn i notatet.

Hagerupsen har tidligere vært ute i Folkebladet og ønsker å komme til bunns i saken hvor noen har lekket denne rapporten til Kommunal rapport.

«Det jeg tillater meg er å stille spørsmål om er hvordan taushetsbelagte dokumenter er handtert i organer/systemer som skal ha stor grad av integritet og tillit og skal «granske» andre», skrev hun i et brev til revisjonssekslapet KomRev Nord, K-sekretariatet og til kommunens eget kontrollutvalg.

– Har du noen tro på at en kommer til bunns vedrørende lekkasjen?

– Nei, det har jeg dessverre ikke.

Dokumentert

Redaktøre Britt Sofie Hestvik i Kommunal rapport har tidligere sagt til Folkebladet at brevet sendt fra kommunerevisjonen og til kommunen, så er saken journalistisk og allment interessant.

– Vi har lagt veldig vekt på p dokumentere og vise hvor vi har opplysninger fra. Her synes vi det var en viktig sak å sette søkelyset på. Vi mener at dette sakskomplekset fra Lenvik er noe som har offentlighetens interesse, sa Hestvik.

Kontrollutvalget sa også at de sammen med KomRev Nord, skal sette sammen et mandat for de konkrete undersøkelser i saken, men at mandatet blir untatt offentligheten. Foto: Carina Hansen