- Det blir en spennende tid, sier Berit Gillebo.

Etter fem år som rektor på Finnsnes ungdomsskole valgte hun å si opp sin stilling like før påske. Nå skal hun flytte til Ungarn og være der i fire år.

- Min mann har fått seg jobb der og jeg skal være medflytter, smiler Gillebo.

Vil savne jobben

Selv om hun gleder seg til nye utfordringer i utlandet, vil hun savne jobben som rektor.

- Jeg kommer nok til å savne mange ting. Først og fremst vil jeg savne gode kolleger og de flotte ungdommene som jeg har hatt gleden av å bli kjent med. Og så er det et veldig godt rektornettverk i Lenvik. Vi arbeider sammen for Lenvik-skolen og samarbeider om utfordringer og prøver å finne så lik praksis som mulig. Også det store nettverket, hvor alle enhetslederene i kommunen møtes, er veldig lærerikt, sier Gillebo.

Hun startet i jobben august 2012. Da var det allerede besluttet at det skulle bygges ny skole.

- Det var spennende og kjempegøy å være med i prosessen med å utforme nyskolen, sier Gillebo.

Ungdomsskolen ble nyåpnet høsten 2015. Det er i dag cirka 300 elever på skolen. Gillebo er stolt over at skolen er tilrettelagt for ungdommer med forskjellige behov, og spesielt avdelingen Støa som gir ungdommer som trenger det mer praktisk undervisning.

- Viktig å vise fram

Den største utfordringen i jobben har vært tidspresset.

- Det å skulle ha oversikt over såpass mye hele tiden, sier Gillebo, som spesielt har vært opptatt av èn ting:

- Å få fram de gode fortellingene, opplevelsene og erfaringene vi gjør. Det er viktig å vise fram det vi har fått til. Og så er det viktig å legge til rette for at ulike initiativ som kommer både fra lærere og elever får slippe til.

Hun håper hennes etterfølger vil følge opp trivselsprogrammet.

- Jeg håper vedkommende videreutvikler det vi har gjort, sier hun, og legger til at en ny rektor vil tilføre skolen mye positivt i form av nye impulser og egenskaper.