Det gjorde Silsand-gutten etter at han hadde blitt nummer fem i 17-årsklassen på Gålå. Nicolaisen fikk en god opplevelse i det siste norgescuprennet før finalen.

Senja Ski-utøveren som har hatt en fin utviklingskurve det siste året, ble også nummer fem i et norgescuprenn på Voss tidligere i vinter.

Han var da ikke så nærme teten som det som var tilfelle ha han skøytet inn til femte beste tid i den yngste juniorklassen i Gudbransdalen. Den hardtsatsende 16-åringen hadde all mulig grunn til å være fornøyd med sin egen prestasjon.

-Jeg fikk en trå start på vinterens norgescup ettersom jeg hadde halsbetennelse og var indisponert i forbindelse med de tre norgescuprennene i Nes i Akershus i januar. På Voss en måned senere gikk det mye bedre. Der ble det blant annet en femteplass. Fornøyd var jeg også med resultatene i junior-NM. Jeg er kanskje mest tilfreds med at det har vært så fin progresjon og at jeg har gjort det bra flere rennhelger. Det indikerer at den gode prestasjonen på Voss ikke var tilfeldig. Jeg er nærmere de beste nå enn jeg var i fjor, sa Nicolaisen.

Har trent mer

Det ble to 17.plasser på han i Hovedlandsrennet i Fauske for ett år siden. Erik forklarer den fine fremgangen med mer trening og at han har fått en bedre treningshverdag etter at han begynte på Senja videregående skole. Der er timeplanen lagt opp slik at en av landets mest spennende 2000-modeller på guttesiden får muligheten til å trene noen økter i skoletiden hver uke. Erik er tydelig på at det er verdifullt ettersom det er lettere å få god effekt ut av treningsøktene på dagtid enn dem som venter etter en lang skoledag.

-Trening på dagtid gir meg også mulighet til å legge inn to økter dersom det er ønskelig, sa han som har oppnådd sine beste resultater i skøyting. På sikt er det et mål å bli like god i begge stilarten.

Nicolaisen forteller til Folkebldet at han trener like mye klassisk som skøyting. Friskusen som har kommet opp i 600 treningstimer i året, føler han har en god del å gå på treningsmessig i forhold til de beste. Først og fremst når det gjelder styrkebiten. De hardeste konkurrentene er jevnt over større og sterkere.

Fokus på progresjon

- Jeg er opptatt av at det skal være progresjon i treningsarbeidet og stresser ikke. Det handler for mitt vedkommende om å ta steg for steg. Jeg kan ikke forvente like stor fremgang neste vinter ettersom dette har vært en kongesesong. Men jeg håper at det skal være mulig å fortsette utviklingen. De resultatene jeg har oppnådd i vinter gir meg inspirasjon til å satse minst like hardt i fortsettelsen. Mye av hemmeligheten bak fremgangen i vinter skyldes nok at jeg knapt hadde en sykdomsdag fra mai til november. Det førte til at jeg fikk gjennomført treningen i henhold til planen, sier Erik.

Han skal ha med seg Kiruna-spelen før konkurranseskiene settes vekk for vinteren. Et og annet turrenn kan det også bli for en som har lyst til å bli en av verdens beste seniorer om en god del år. Det er drømmen og mye av drivkraften for at Nikolaisen satser så hardt som han gjør.