Det blir gamle møbler og en type kafè som ikke er å finne på Finnsnes fra før. Liv Harriet Steffensen og Ellinor Sarnes skal sammen drive egen retrokafé ved torget. Det hele startet som en drøm.

– Jeg har jobbet i kaffebransjen i 25 år og har bestandig hatt lyst til å åpne en kafé her, sier Liv Harriet Steffensen, som i dag er daglig leder på Pinne.

Samarbeider godt

De forteller at de aldri har kjent hverandre veldig godt, at de er forskjellige, men samarbeider godt i lag. Ideen om å starte opp sammen, fikk de over en flaske vin.

– Vi har jo blitt litt bedre kjent etterhvert og Liv fortalte om sine drømmer. Så begynte vi å spinne på dette her og tenkte «Yes» det her gjør vi i lag, sier Ellinor Sarnes, som i dag jobber som butikksjef på Best på Silsand.

Fruene på torget

Kafeen skal hete «Fruene på torget» og de drømmer om åpning til påsken. Kafeen skal holde til i det hvite bygget ved torget hvor klesbutikken, Zaphire holdt til før. I dag eies lokalet av Kjell Rydning, som er felles sjef for både Steffensen og Sarnes.

Planene har de forsøkt å holde hemmelig til nå, noe de ikke har lykkes helt med.

– Ryktene har jo sagt for en tid tilbake at vi skulle starte her og vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra folk i alle aldre, forteller Steffensen.

Relasjoner

Dype sofastoler fra 1950 til 1970-tallet, er noe av det som vil prege kafeen. Når det ikke skal være moderne, blir det heller ikke like dyrt å kjøpe inn møblene.

– Vi har fått kjøpt masse billige møbler på bruktbutikker og fått litt ting rundt omkring. Så er det litt investering på kjøkkenet, der har vi jo også fått kjøpt brukte ting, så det blir ikke voldsomt dyrt, men selvfølgelig koster det jo, avslutter Sarnes.

Nå håper de stilen skal få noen av kundene til å kjenne seg igjen i tiden da de enten var ung eller vokste opp, men det er fremdeles mye som skal gjøres i det tomme lokalet.

– Vi skal jo pusse opp her, endre litt her inne og prøve å gjøre det slik at de fleste som kommer hit har en relasjon å se tilbake på, avslutter Steffensen.

Det er i det hvite bygget hvor klesbutikken, Zaphire holdt til før at den nye retrokafeen skal være. Foto: Endre Myrdal Olsen