SJØVEGAN: Det kan Gunhild Okstad Strømsmo som har Multippel sklerose (MS) skrive under på at skjer i Salangen.

Ventet 45 minutter

En ting er at det det er for få merka parkeringsplasser for bevelseshemmede. Det andre er at de plassene som eksisterer blir tatt av folk som ikke har behov for dem.

– Jeg er så lei av dette. Og jeg  har egentlig ikke lyst til å stå frem i avisa i denne saken, men ser det som helt nødvendig nå. Dette er en rettighet vi som har behov har fått, sier Okstad Strømsmo til Folkebladet.

– På lørdag måtte jeg vente i 45 minutter for å parkere slik at jeg kunne handle på apoteket. Jeg vurderte å kjøre til Setermoen. Problemet ved Strandsenteret er at det ikke er merka plasser. Du må helt bort til parkeringa til Rema 1000 som nærmeste. Og det blir alt for langt for meg å gå, forteller hun.

Misbruker plasser

– Generelt er det for få merka plasser på Sjøvegan. Men når de få plassene som finnes blir misbrukt blir det helt håpløst. Jeg kan for eksempel nevne plassene utenfor banken og herredshuset. Der er det nærmest umulig å få plass. Folk som ikke har behov for det og ikke har lov setter bilene der. Det betyr at vi må parkere på vanlige plasser og vente til de kommer ut igjen. Og for å si det sånn har jeg sett flere ganger at de kommer ut i skiskoene. Dette er så håpløst at jeg ser ikke noen annen utvei enn å parkere dem inne. Folk bryr seg bare ikke, derfor oppfordrer jeg også andre til å si fra når noen parkerer ulovlig, sier Okstad Strømsmo.

Tatt opp flere ganger

Leder av Rådet for funsksjonshemmede i Salangen, Hans Nikolaisen bekrefter problematikken Okstad Strømsmo tar opp. Begge mener det som skjer er respektløst.

– Ja, vi har tatt opp dette flere ganger, og ikke minst det med å respektere de merka plassene. Vi har flere ganger vært i kontakt med politiet, både skriftelig og muntlig. Vi har også gått til politiet når vi har sett plassene vært opptatt. Da skjer det noe umiddelbart, men det blir fort stilt igjen. Det sklir ut igjen relativt fort. Men det går også ei grense for hvor mye vi kan mase, sier han.

– Det burde ikke være noe problem å gjøre noe fordi det ofte er de samme som går igjen. Det er ikke så mange det gjelder i Salangen. Men for dem det gjelder er det veldig viktig å kunne bruke disse plassene, sier Nikolaisen.

Risikerer bøter

– Og det burde absolutt vært flere plasser enn vi har i dag. Ved dette bygget har de fått to plasser. Men det er takket være Rema 1000. Men utenfor apoteket burde det absolutt vært minst en skilta plass. Men på gamle bygg har vi ikke mulighet til å gå inn og kreve som ved nye bygg. Men her er loven litt diffus, det kan også være slik at det ikke bare er huseier, men også driver sitt ansvar. Men problemet er om en ikke sjøl ser dette, sier Nikolaisen.

- Vi skal ordne det

Og her kommer gladmeldingen fra apoteket i Strandsenteret.

Etter at de ansatte på Sjøvegan apotek hørte om problemene til Okstad tok de grep. Det blir flere merka plasser ved Strandsenteret.

– Ja, vi er på saken og har bestilt skilt og skal sette det opp utenfor her. Det kommer på plass sa raskt som mulig. Og da får vi bare håpe at folk respekterer skiltet, sier apoteker Kari Bakkejord til Folkebladet.

Ingen kunne kommentere saken ved Salangen lensmannskontor tirsdag, men Folkebladet fikk oppgitt at politiet kunne skrive ut bot på 500 kroner for denne type feilparkering.

NB: Avsnittet om apoteket i Strandsenteret skulle vært på trykk i papiravisen onsdag. En teknisk feil førte til at det ikke skjedde.