Dette er andre gangen på under ett år at Torsken kommune får denne oppfordringen. Det siste brevet fra Vegvesenet er datert 2. juli, mens det også ble sendt en tilsvarende oppfordring 4. oktober i fjor.

Denne saken går flere år tilbake i tid, og startet med at kommunen 12. september 2006 vedtok reguleringsplanen for hyttefeltet i Vikan.

Det siste brevet til Torsken kommune er underskrevet av sivilingeniør Linda Normann Knutsen i plan- og forvaltningsseksjonen ved Statens vegvesen region nord.

Ingen tidsfrist

– Avkjørsel ut til fylkesveier er det kun Statens vegvesen som godkjenner. Det er ikke foretatt her, heller ikke i forbindelse med reguleringsplanen som ble vedtatt for 12 år siden, sier Linda Normann Knutsen.

Hun sier at kommunen som planmyndighet må følge opp det de selv har vedtatt, og regner med at man nå vil følge opp og påse at innholdet i reguleringsplanen blir overholdt av hytteeierne. På spørsmålet om Torsken kommunen har fått en frist på seg til å foreta seg noe i denne saken, svarer hun at det ikke er gitt noe tidsperspektiv på dette.

Da reguleringsplanen ble vedtatt i 2006 ble det også satt av areal til tre parkeringsplasser for biler i nær tilknytning til hyttefeltet.

Hindringene ble fjernet

Synet på hvorvidt innkjørselen til hyttefeltet i Vikan er lovlig eller ikke har vært delt blant hytteeierne. Høsten 2014 ble det foretatt en høyst symbolsk aksjon av noen av de som var i mot bilbruk i hyttefeltet, for å få slutt på den ulovlige bruken av innkjørslene. Det ble da i hver avkjørsel plassert fire mindre kantsteiner for å markere at disse utkjørslene var ulovlig å bruke. Det førte til at steinene ble flyttet på når folk skulle fram til hyttene, noe som har foregått i flere år.

Når Folkebladet legger fram for Torsken-ordfører Fred Flakstad det siste utspillet fra Statens vegvesen, sier at han det er planutvalget som må ta fatt i denne saken og vurdere hva som skal gjøres.

– I utgangspunktet er jo dette en sak mellom grunneierne i feltet og Statens vegvesen. Vi som kommune skal se på saken, og orientere hytteeierne om at de ti avkjørslene de bruker ikke er tillatt å bruke, sier Torsken-ordføreren.

TIL BEHANDLING: Torsken-ordfører Fred Flakstad sier at utspillet fra vegvesenet vil bli behanldet i det kommunale planutvalget.Foto: Rune Ottarsen Foto: Rune Ottarsen