Babcock SAA skal overta luftambulansetjenesten etter Lufttransport AS 1. juli 2019 etter at de vant anbudet i fjor. Sist fredag ble det brudd i forhandlingene mellom Babcock og flygerne som i dag jobber for luftambulansetjenesten. Som et resultat er nå tre av fem ambulansefly satt på bakken i Nord-Norge; i henholdsvis Brønnøysund, Alta og Kirkenes.

Billigere

Nå viser det seg at luftambulansetjenesten prioriterte å spare 47 millioner kroner i året foran å få best mulig kvalitet, skriver NRK Troms.

I tildelingsdokumentene fra det statlige foretaket fra sommeren 2017 står det at Babcocks tilbud var rangert som nummer fire på kvalitet. Dette på grunn av at tilbudet var med færre pilotet og reservefly enn konkurrerende tilbud. Likevel skriver ledelsen for prosjektet at den prismessige fordelen oppveier for redusert kvalitet. Babcocks tilbud var 47 millioner kroner under tilbudet til dagens driver; Lufttransport.

For hele kontraktsperioden er Babcocks tilbud 282 millioner kroner billigere enn det Lufttransport kunne levere.

For hele kontraktsperioden er det snakk om å få tjenestene 282 millioner kroner rimeligere enn det Lufttransport kunne levere.

– Alle tilbyderne holder meget høy kvalitet og det er små marginer på kvalitet, men større marginer på priser. Den nye kontrakten vil gi oss bedre kvalitet og bedre tjenester enn det vi har i dag, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten, Øyvind Juell til NRK.