Folkebladet fikk en reaksjon fra Tor M. Sørensen i Dyrøy etter at han var på Villmarksmessa i Bardu sist helg.

– Har et spesielt ansvar

– Jeg skulle betale inngang på Villmarksmessa og kom bak en stor familie og reagerte på hva de måtte betale for å komme inn. I dagens samfunn med mange unge som utsettes for det ene og det andre tenker jeg at foreninger som driver med jakt, fiske og friluftsliv har et spesielt ansvar for at alle kan delta. Det å komme inn i et sånt miljø på en sånn dag kan være redningen for mange ungdommer rundt omkring. Jeg overhørte at denne familien på fem synes det var for dyrt, de hadde ikke råd til å gå inn på messa, sier Sørensen.

– For voksne kostet det 200 kroner per dag og for barn kostet det 50 kroner per dag. Men de større barna måtte betale 200 kroner, det samme som voksne. Da koster det jo forferdelig mye for familier å komme inn, sier Sørensen.

– Blir feil i mine øyne

– Folk har en oppfatning av at Lions som arrangør av Villmarksmessa fremmer veldedighet og tar vare på folk. Da blir det feil i mine øyne å ta så høy pris for å komme inn. Jeg kan ikke skjønne at en pris på 200 kroner per dag skal være nødvendig. Det har jo gått med store overskudd tidligere. I en tid der det er viktig å ta vare på ungdommer slik at de ikke havner på gata i uheldige miljøer synes jeg ikke dette er bra, sier Sørensen.

– Og her bruker en skoleområde og Bardu kommune er involvert. Jeg mener at arrangørene av Villmarksmessa burde bidra til å fremme interesser hos alle de unge, også de som ikke har så god råd. Slik tror jeg ikke det er i dag, sier Sørensen.

– Jeg gikk også til sekretariatet og kommenterte at jeg synes det var dyrt, sier han.

Får mye for pengene

Leder av messestyret, Kjell Petter Kollberg mener prisen for å komme inn ikke er for høy.

– Fredag kostet det hundre kroner og det var gratis for barn. Lørdag og søndag kostet det 200 kroner for voksne og 50 kroner for barn, forteller Kollberg.

– Jeg mener det ikke er dyrt, vi har holdt samme prisen nå i tre år. Det er foreninger som Lions og Jeger og Fisk som eier messa. Alle pengene går tilbake til samfunnet. Lions Bardu for eksempel samarbeider Lions i Dyrøy, Målselv og Finnsnes. Dette er en inntektskilde som går tilbake til humanitære formål. Det er ingen som tjener penger på dette, sier han.

– Det for så være om noen tenker at det er for dyrt. Til sammenligning koster det 450 kroner for å komme inn på en messe på Lillestrøm. Da ligger vi ganske langt nede. Og de som kommer inn får veldig mye gratis i form av aktiviteter og foredrag. Men samtidig har jeg full forståelse for dem som mener det er for dyrt. Vi skal ha et oppsummeringsmøte. Og en god tanke kan være at vi har en familiebillett, vi vurderer alle tilbakemeldinger vi får, sier han.