– Det er veldig mange kjæledyr som begynner å bli overvektig, forteller veterinær og daglig leder av SenjaVet Gro Leithe Andersen.

Hun forteller at veldig mange av eierne kommer til henne for å be om rådgivning rundt vekten til kjæledyret.

– Endel av årsaken ligger nok i den livsstilen vi har. Kjæledyrene får nok litt for mye godbiter og litt for lite mosjon, slik som mange av oss mennesker også, sier Leithe Andersen.

SenjaVet

Hun kommer fra Gryllefjord på Senja og er utdannet veterinær fra Veterinærhøyskolen i København. Hun har tidligere jobbet som praktiserende veterinær både på kjæledyr, hest og produksjonsdyr og som inspektør i Mattilsynet.

For et halvt år siden, sommeren 2017, startet hun opp sin egen bedrift; Senjavet.

– Jeg hadde jobbet mange år som inspektør i Mattilsynet, og hadde lenge hatt lyst til å gå tilbake til å praktisere. Jeg så samtidig at det var et behov for dette på Senja, forteller Leithe Andersen.

Reiser rundt

Leithe Andersen utfører veterinærmedisinske oppgaver på Senja og omegn, og tar imot oppdrag både på produksjonsdyr, kjæledyr og hest. Når det gjelder produksjonsdyr og hest reiser hun ut dit dyrene er, og for kjæledyr har hun klinikkdager på Stonglandseidet, i Gryllefjord og i Mefjordvær. Hun har åpent èn dag i måneden på hver klinikk. Leithe Andersen har nå hatt praksisen åpent et halvt år. Selv om det naturlig kan være lange og tøffe dager i oppstarten av en bedrift, synes hun det har gått bra.

– Det har vært akkurat passelig med oppdrag og jeg synes det har gått kjempefint. Det er veldig gøy, sier hun.

Og hun sier tilbakemeldingene hun får fra folk er positive.

– Folk er veldig glad for at jeg har startet opp dette tilbudet. De er glad for at de slipper å reise så langt med kjæledyrene sine, sier hun.

I februar starter hun også med klinikkdager i Gibostad.

– Det er et veldig godt yrke, det å være veterinær. Jeg trives med å jobbe med både folk og dyr, sier Leithe Andersen.