– Jeg er takknemlig for tilliten og ser frem til to nye år som leder. Nå skal vi sette inn støtet i arbeidet for å stanse plastforurensningen, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet, i en pressemelding.

Ask Lundberg ble valgt som nestleder i Naturvernforbundet i 2015, konstituert som leder i september i 2016 og valgt som leder på ekstraordinært landsmøte i februar 2017. Hun har tidligere vært leder for Naturvernforbundets ungdomsorganisasjon Natur og Ungdom. Ask Lundberg er bosatt i Tromsø og født og oppvokst i Harstad.

Ask Lundberg er ifølge pressemeldingen den første lederen fra Nord-Norge i Naturvernforbundets mer enn 100 år lange historie. Hun er forbundets fjerde kvinnelige leder. Øyvind Johnsen fra Vestfold ble gjenvalgt som nestleder.

Tar opp kampen mot plastforurensning

Kampen mot plastforurensningen står høyt på dagsordenen til Naturvernforbundet, og i helgen ble det bestemt at forbundet de to neste årene skal jobbe med en stor plastkampanje, opplyses det.

Blant Naturvernforbundets strakstiltak til Ola Elvestuen for å stanse plastforsøplingen er:

▪ Utfasing og forbud mot spesielt forsøplende plastprodukter, unødvendig engangsplast og mikroplast.

▪ Avgift på bruk av nyprodusert plast.

▪ Forskrift som begrenser det totale volum av emballasje.

▪ Pant på flere typer emballasje.

– Vi trenger tydeligere politiske virkemidler for å redusere forbruket vårt av plast. Vi er klare til å ta opp kampen for at det skal skje. Derfor har plastforbruk og plastforurensning blitt en av de viktige sakene i det nye arbeidsprogrammet vårt, sier Ask Lundberg.