– Alt ligger til rette for at vi kan få litt sol i fjeset i dag og i morgen. Det blir lettskyet, fint vær både i dag og i morgen, selv om det kan komme litt vind enkelte steder, sier vakthavende meteorolog på Vervarslinga, Jon Austerheim.

I utsatte fjordstrøk, som for eksempel Sommarøy, kan det blåse opp i liten kuling. Ellers vil det holde seg veldig fint her i lavlandet. Temperaturen vil ligge på rundt null grader, noe kaldere på innlandsstrøk som Breivikeidet, og noe varmere utpå kysten.

– Torsdag vil det komme litt sur vind fra sørøst, men det vil merkes mest i utsatte fjordstrøk. Ellers vil været være det samme som i dag, stort sett.

DAGSLYS: – Vi har fem timer med dagslys for tida, men hvor mange timer med sol man har avhenger av hvor man bor i kommunen, sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim. Foto: Ronald Johansen

Vått og grått helgevær

Men fredag kommer det nedbør sørfra. Det som starter som snøbyger på formiddagen, vil utover ettermiddagen og kvelden bli til regndråper når temperaturen skrus opp til 4–5 varmegrader.

– Helga blir ganske skyet og mild med temperaturer opp mot seks grader. Av det jeg kan se i langtidsperioden, vil det holde seg nokså mildt uti neste uke også, i grenselandet mellom sludd, litt snø innimellom og regn.

– Så det blir ikke skiføre riktig ennå?

– Nei, det er ikke noe skiføre på gang av det jeg kan se. Det eneste hvite på bakken vil i så fall være litt rim. Dette er ganske vanlig novembervær, og vi slipper ganske rimelig unna i år med tanke på kjøreforhold. Det veksler ikke så mye mellom slaps og is som det kan gjøre på denne tida av året.

Fem timer dagslys

I Tromsø har vi fem timer med dagslys for tiden. Vil det være muligheter til å se sola neste uke?

– Det er litt tidlig å si det for sikkert, men foreløpig ser det ut til at det kan bli perioder med nokså fint vær også neste uke. Men i dag og i morgen er det iallfall fine muligheter for sol, og det er jo ikke så verst bare det.