For Arctic Race of Norway har Bufetat som sosial partner under det spektakulære sykkelrittet, som går gjennom Salangen i to etapper. Den første går gjennom 10. august, mens andre etappe starter i Salangen 11. august.

- En av markeringene vi vil gjøre er å farge løypa lilla, sier prosjektleder Kurt Jan Kvernmo og ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo.

- Viktig

Det er stolte av å være vertskommune for Bufetat og Lamo Ungdomssenter. Derfor ønsker de å støtte kampanjen om å skaffe barn og unge fosterhjem.

- Vi har mottatt 1000 t-skjorter i fargen lilla fra Bufetat, som vi vil dele ut fram mot rittet for å bidra til å løfte frem fosterhjemskampanjen, som er viktig for så mange, påpeker de.

Arctic Race of Norway er ifølge de to mer enn et sykkelritt. Det handler også om samfunnsutvikling og synliggjøring av ressurser og viktige oppgaver.

- Bufetat er en viktig aktør i salangensamfunnet, og vi er opptatte av å bidra i arbeidet med å rekruttere fosterhjem for de barn og unge som har behov for dette, forteller Prestbakmo og Kvernmo.

- Bli med

Utdeling av t-skjorter til de som skal stå ved løypa har startet opp. Startsskuddet gikk 13. juni da elever og ansatte ved Salangen skole SFO fikk sine skjorter.

Alle elevene på skolen vil få utdelt skjorter før skoleslutt, slik at de kan stille opp på markeringen når sykkelrittet er i Salangen i august.

- Bli med å farge kommunen lilla under Arctic Race of Norway. Det blir fantastiske dager med toppidrett, folkefest og fantastisk stemning langs løypa og ved startområdet i Sjøvegan, sier de.

Utdelingen vi foregå kontinuerlig gjennom sommeren, og om du ønsker t-skjorte til du skal være publikum under sykkelrittet kan du ta kontakt med prosjektleder Kvernmo, ved kulturavdelingen.