Det er hull, humper og oppsmuldret asfalt som råder på veistrekninga som vangsvikværing Remy Kristiansen i et leserinnlegg nylig omtalte som en «katastrofe». Nå står imidlertid fylkesvei 225 Lillevassmyr - Tranøy kommunehus foran en overhaling. Det vitner de rosa strekene som nylig er sprayet på for å definere enkelte strekninger.

Byggeleder Hans Myrli i Statens Vegvesen opplyser at de skal igang med utskifting av masser på de verste partiene, samt utskifting av et par stikkrenner.

– Dette er som småtterier å regne i forhold til det som må gjøres med veien, sier Myrli, som sier at det er opp til Troms fylkeskommune om det blir penger til å gjøre større tiltak på veien.

På asfaltplanen

I februar i år offentliggjorde fylkeskommunen årets asfaltprogram for fylkesveiene i Troms. Her var det opplyst at fire kilometer av veistrekninga fra «Butten» og ned til Tranøy kommunehus etter planen skal tilgodeses med asfalt.

Folkebladet har henvendt seg til fylkesråd for samferdsel. Ivar B. Prestbakmo med spørsmål om det faktisk blir gjort noe med veien i år.

«Dekkelegging fire kilometer, samt mindre absolutt nødvendige tiltak», skriver Prestbakmo kort i en tekstmelding om den aktuelle veien.

Nøyaktig når arbeidet tar til har han ikke detaljene om, men viser til at sesongen for dekkelegging er mai til oktober.

– Så da er det «bankers» at det blir asfalt her?

«Det blir i tråd med det jeg har sagt», skriver en ordknapp Prestbakmo.

Stort etterslep

Fylkesråden poengterer for øvrig i tekstmeldinga hvordan etterslepet på fylkesveiene ikke står i samsvar med nivået på ramma som fylket har til rådighet til drift og vedlikehold.

«Dessverre sa Stortinget nei til Senterpartiets forslag på Stortinget i vår om å få på plass et nasjonalt etterslepsprogram for fylkesvei i Norge snarest. Flertallet på Stortinget med Høyre, Frp, Venstre og KrF vil vente til 2022. Det vil vi dessverre fortsatt merke godt i hele landet og fylket».

ORDKNAPP: Ivar B. Prestbakmo er ordknapp om fylkesve 225. Foto: Arne Teigen