BARDUFOSS: En time før lokalene stengte i Fagerlidal stemmekrets, som er den største i Målselv, var valgdeltakelsen på stusselige 9,9 prosent. På Olsborg var det noe bedre.

– Da har vi talt med både de som kom og stemte og forhåndsstemmene. 98 har forhåndsstemt og en time før vi stenger valglokalet har 61 velgere vært her og stemt, sier leder av stemmestyret i Fagerlidal krets, Gunnar Birkelund.

Om det betyr at folk i Målselv er likeglad med om kommunen slår seg sammen med Bardu, eller om flertallet tror at det blir nei uansett, får man kanskje vite i dag da det ventes at det kommer langt mer folk enn på søndag.

Bedre på Olsborg

På Olsborg var oppmøtet bedre. I løpet av den første timen hadde rundt 30 personer vært innom stemmelokalet. Ikke noe å juble over, men medregnet de som hadde forhåndsstemt var tallene bedre enn på Bardufoss.

– Det er ganske mange som har forhåndsstemt. Det virker å være mindre oppmøte enn ved et kommunevalg, men jeg synes ikke det er så verst, sa Erik Lindquister i stemmestyret på Olsborg da Folkebladet var innom søndag ettermiddag.

En av velgerne som kom innom lokalet på Olsborg var Kjetil Aasen. Og han stemte nei til å slå seg sammen med Bardu, som var alternativet i tillegg til fortsatt å ha Målselv som egen kommune.

– Ja, jeg stemte for at Målselv fortsatt skal være selvstendig. Målselv er stor nok som den er, sier han.

– Er for like

Aasen bor i Målselv, men jobber i Bardu.

– Målselv og Bardu er for like kommuner. Det er jo nødvendigvis ikke slik at likhet er best. Det må tilføres noe nytt for at det skulle være interessant. En sammenslåing av Målselv og Bardu gir kun folketallsøkning. Ellers er det ingen forskjeller. Vi har Forsvaret og en nokså lik kultur. Det hadde vært mer interessant hvis Bardu hadde vært en kystkommune, sier Aasen.

Leder av stemmestyret i Fagerlidal krets, Gunnar Birkelund (midten) melder om laber interesse. Har sammen med Randi Løvheim og Erling Edvartsen. Foto: Jan-Erik Bergstad