SJØVEGAN: TV2-programmet ”Åsted Norge” skal fokusere på drapet på Marie-Louise Bendiktsen som skjedde sommeren 1998.

Ble ikke prioritert

At saken blir belyst kan føre til nye tips og nye arbeidsoppgaver for politiet. Det har vist seg ved flere andre saker. Derfor er det grunn til å sette spørsmålstegn om hvordan politiledelsen prioriterer ressurser til denne saken. Det viste det såkalte Tysklandsporet i etterforskningen. Da satt politiledelsen på en rettsanmodning i tre og ett halvt år uten å sende den til Tyskland. Begrunnelsen var at de hadde mange andre arbeidsoppgaver. Først da Folkebladet tok tak i saken beordret statsadvokaten at dette skulle prioriteres.

Må ta hensyn

Filmteamet har vært på Sjøvegan og de har planer om sending av programmet på ettervinteren.

– Jeg jobber ikke med dette personlig, men jeg er klar over at saken vil få fokus i programmet, sier politimester Tone Vangen til Folkebladet.

– I andre saker har programmet ført til mange nye tips og nye opplysninger. Er dere forberedt på dette og klar for å sette inn ressurser?

– Det er klart at når vi har sagt ja til å være med i Åsted Norge så må vi også ta hensyn at det kan komme inn nye opplysninger. Det er jo det som er hele poenget å være med. Vi må ta imot den informasjonen som kommer tilbake. Det er vi nødt til, men det er som sagt ikke jeg som jobber med denne saken, sier hun.

Sørger for ressurser

I en overgangsfase hører Salangen lensmannsdistrikt til Midtre -Hålogaland politidistrikt som igjen ligger under politimesteren i Bodø.

– Så du vil sørge for at det vil bli tilstrekkelig ressurser?

– Ja, det må vi gjøre. Vi må se på denne saken i et felleskap hva vi kan gjøre. Men det er fungerende leder for Midtre-Hålogalandpolitiet som har den direkte kontakten. Der vil du nok få mer konkrete svar, sier hun.

– Har du fulgt med på serien?

– Ja, men ikke så mange ganger. Men jeg vet jo at politiet har hatt en del gode erfaringer med å være med i dette programmet. Vi hadde en ranssak fra Nordland politidistrikt på Helgeland som har vært med i dette programmet. Det kom inn en del informasjon, men så langt har det ikke ført til at saken har blitt løst, sier Vangen.