– Byrunden er noe jeg leser fast hver dag. Det er det første jeg leser i avisen. Tidligere har jeg ringt inn innlegg, men i går sendte jeg inn mitt første byrundeinnlegg som tekstmelding fra mobiltelefonen min, sier Bent K. Johansen.

Regner med svar

På det året leserne nå har hatt mulighet for å sende byrunder på SMS til «Tromsø», har vi mottatt over 1.000 byrunder.

– SMS er greit og enkelt, og det er en rask måte å sende byrunde på. Byrunden jeg sendte som SMS er et svar på Sverre Bottenvattens innlegg som jeg synes var hysterisk festlig. Jeg synes det er litt drøyt av ham å påstå at tråkkemaskinen dukker opp til alle døgnets tider. Det tror jeg ingenting på, sier Johansen.

Byrundeinnlegg med tapt og funnet interesserer ikke Bent K. Johansen, men det gjør derimot debatter.

– Debattene bruker å være gode, og jeg fikk lyst å delta med mitt innlegg. Det kommer sikkert svar på mitt innlegg også, tror han.

Skaper langvarig debatt

Redaktør Yngve Nilssen mener byrunder på SMS har blitt en suksess som har kommet for å bli.

– Det har jo blitt en suksess, det må vi jo si. Det kom ikke så mange innlegg i starten, men det har tatt seg kraftig opp og har blitt en måte å sende meninger og meldinger på som ikke bare ungdom bruker. Vi har fått et tilbud til, og det får flere til å ytre seg, sier Nilssen.

«Tromsø»-redaktøren er opptatt av at flest mulig underskriver innleggene sine med fullt navn, det gjør innleggene enda bedre.

– Med fullt navn under innleggene får vi både en bedre og sprekere debatt.

Det finnes fortsatt forbedringspotensial for SMS-tjenesten. I dag er det en begrensning på 150 tegn per SMS, det håper Yngve Nilssen kan økes med tiden.

– Det gode med Byrunden er de spontane, direkte meningene vi får. De skaper av og til langvarige debatter, med innlegg over flere dager og uker. For eksempel bidrar TIL til et betydelig engasjement og temperatur på SMS-byrundene, sier han.

Slik sender du inn sms til Byrunden:

TØ BYR (din mening). Maks 150 tegn. Husk fullt navn! Pris kr. 5,- pr. melding.

BRUKER SMS: Bent K. Johansen bruker SMS når han sender innlegg til Byrunden. Du kan lese hans spørsmål til Sverre Bottenvatten på side tre i dagens avis. Foto: Kjetil Vik