ELVENES: Det siste på Arena Elvenes er etableringen av dragracebanen til 7,5 millioner kroner. Den kan stå ferdig til bruk i 2017.

Oppfordrer

Folkehelseperspektiv

MULIGHETER Kurt Jan Kvernmo mener det ligger store muligheter for å videreutvikle Arena Elvenes.

Elvenes har historie tilbake til pionertiden for flyging. Allerede i 1915 ble Elvenes benyttet som startbane for flypioneren Tryggve Gran. I 1916 ble det bestemt at Elvenes skulle være den første flyplassen i Nord-Norge og det ble påbegynt bygging av hangar. Kvermo taler for å bruke Elvenes til idrett og aktiviteter i et folkehelseperspektiv.

– Ja, det er mange muligheter for å utvikle aktiviteter på Elvenes, både for familier og spesielt interesserte. Det er et fantastisk område. Når det blir asfaltert ei stripe for dragrace kan også denne brukes for å lande småfly og drive med mikrofly. Her ligger det flere muligheter. Dette er grunninvesteringer som vil føre til mer aktivitet på Elvenes for rekreasjon og spesielle aktiviteter, sier Kvernmo.

Store muligheter

Dragracebanen og arrangementene vil bli markedsført som verden nordligste anlegg.

– Ja, her ligger det store muligheter for utvikling. Vi ser jo bare på hva som har skjedd i forhold til fallskjermhoppingen på sommeren. Slik jeg forstår det vil det bli et par arrangement i året. Og vi vet jo at dragrace trekker mye folk, sier han.

Stripa og en oppstillingsplass på til sammen 20.000 kvadratmeter skal asfalteres. I tillegg skal det monteres profesjonelt tidtakerutstyr slik at banen blir godkjent for konkurranser.