Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet stemte torsdag kveld ned forslaget om å sikre hovedbasen på Bardufoss.

Senterpartiet har i flere omganger prøvd å fremme forslag om å bevare Bardufoss for å stoppe flytting av hovedbasen til Rygge.

Etter at stortingsflertallet stanset Senterpartiets førsteforslag om å sikre at hovedbasen for helikopter holdes på Bardufoss, fremmet Senterpartiet et nytt forslag med justert tekst.

«Vi vil sikre helikoptre og hovedbase» Ikke flertall

Sentepartiets forslag gikk ut sikre at Hærens helikoptre holdes på Bardufoss, sammen med arbeidsplassene og det sentrale helikoptermiljøet som i dag er der. Torsdag stemte Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre ned.

- Jeg skulle ønske vi hadde et flertall med oss for å si klart i fra om at hovedbasen skal ligge på Bardufoss. Det flertallet har vi dessverre ikke nå. Vi gir oss ikke, og vil reversere flytting av hovedbase om vi kommer i regjering til høsten. Dette er et klart krav fra Senterpartiet. Vi gir ikke opp kampen for å få Arbeiderpartiet med på å støtte vårt standpunkt. Sier førstekandidat for Troms Senterparti, Sandra Borch.

Også lederen av Lenvik Kristelig Folkeparti, Per-Inge Søreng er også svært skuffet over vedtaket og skriver i en SMS til Folkebladet:

- Jeg var tilstede i Stortinget i går kveld og er svært skuffet over Arbeiderpartiet sin stemmegiving, sier han.

Senterpartiet gir seg ikke — fremmer nye forslag Senterpartiet gir ikke opp kampen om helikoptrene og Bardufoss. - Skuffet

Som tidligere kjent har flertallet på Stortinget med Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet avvist representantforslaget om å bevare hovedbasen på Bardufoss. Presidentskapet og flertallet mente at representantforslaget til Senterpartiet som brukte begrepet hovedbase var i strid med Langtidsplanen, noe Borch og hennes parti er uenig i.

- Jeg mener at man fra regjeringen sin side signaliserer  at hovedbasen er vedtatt flyttet til Rygge. Vi fremmet derfor torsdag et forslag som ikke nevner hovedbase, men som klart sier at de funksjonene som er knyttet til basen i dag fortsatt skal være på Bardufoss. Vi gjør absolutt alt vi kan for å få stoppet en flytting av disse funksjonene til Rygge. Å ta fra Hæren helikoptrene og ødelegge kompetansemiljøet på Bardufoss, er ødeleggende for Hærens operative evne, det svekker tryggheten vår og det er selvsagt uheldig for utviklingen av Midt-Troms, fastslår Borch.

- Og jeg er spesielt skuffet over at ikke represenantene fra Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet i Troms ikke har vært tydeligere i denne saken, avslutter hun

Per-Inge Søreng er også skuffet over vedtaket.