FINNSNES: Studiesenteret har akkurat fått oversikt over antall studenter som skal starte sine studier fra høsten.

– Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med søkertallene. Det har blitt en oppsving på antall søkere etter vi flytta til Kunnskapsparken, forteller daglig leder for Studiesenteret Finnsnes, Vidar Gunnberg.

Alle de desentraliserte profesjonsutdanningene hadde betydelig flere søkere enn plasser.

– I år har vi tatt opp klasser i både sykepleie og barnevern. Begge delene er desentraliserte bachelorløp som går over fire år. Av cirka 120 søkere på sykepleie, tok vi opp rundt 30 studenter.

Det ble tatt opp 55 studenter på barnevern og to av fire samlinger skal gjennomføres ved Studiesenteret i høstsemesteret. Her var det ca 150 søkere fra Narvik, Harstad, Vesterålen, Midt-Troms og Tromsøområdet.

– Vi ligger midt i smørøyet, som gjør det enklere å samle studentene på en plass, sier Gunnberg.

Situasjonen er ikke avklart på nåværende tidspunkt, men det kan bli oppstart for første års ingeniørstudier på Studiesenteret gjennom etablering av et studieverksted med ekstra lærerkrefter.

– Vi trenger minst åtte studenter for å kunne gi dette tilbudet. Dette avhenger selvsagt av resultatet på forkurset og endelig antall kvalifiserte søkere, sier Gunnberg.

Det er få førstegangssøkere til Studiesenteret.

– Det er hovedsakelig etablerte personer som ikke kan flytte til byene for å studere som studerer hos oss. Tilbudet vårt gir muligheter personer som ellers ikke hadde fått høyere utdanning.

Gunnberg fremhevet også avtalen om bibliotektjeneste for studentene i Midt-Troms som er inngått med Universitetet i Tromsø (UiT) Norges arktiske for universitets studenter i Midt-Troms. Avtalen er mellom Universitetsbiblioteket i Tromsø, Lenvik bibliotek og Studiesenteret Finnsnes. Dette er en banebrytende samarbeidsavtale som utgjør en viktig merverdi for de som velger å studere ved Studiesenteret.

Studiesenteret opplever også god pågang på enkeltemnene UiT Campus Alta tilbyr. Disse emnene er hovedsakelig innenfor økonomi, ledelse, markedsføring og prosjektledelse.

– I tillegg legger vi ut enkeltkurs folk kan melde seg på, her er det bare å være på hugget og følge med på tilbudene som blir lagt ut på vår nettside, sier Lene Jørgensen ved studiesenteret.