foto
Her sladdes det litt med en bil Folkebladet-TV prøvekjørte i vinter. Foto: Trond Sandnes

Mange har fått både bøter og til og med inndradd førerkort etter å ha provosert fram en sladd med bilen. Folkebladet har omtalt det mange ganger.

Men sladder du litt for "å bli kjent med bilen" og innafor det UP-sjef Runar Karlsen kaller ordnede former, og at det ikke er til fare eller sjenanse for noen, så anbefales det at du av og til drar i brekket og sladder litt.

– En god idé

- Dette kan være en god idé, for eksempel om en har fått nye dekk eller en ny bil. I utgangspunktet går det fint an å trene innenfor forsvarlige rammer, sier Karlsen til Side3.no.

- Det er definitivt en fordel å finne en forlatt parkeringsplass hvor man kan teste ut hvordan systemene fungerer, eller reise på en glattkjøringsbane, slik at du ikke får panikk når du virkelig er ute på glatta, sier tidligere politimann Nils Messet til nettstedet.

Ifølge UP finnes det ikke noen lov som forbyr å prøve slikt på en parkeringsplass, men det finnes mange eksempler på at politiet gitt bøter for å «fremprovosere skrens».

– Ikke regelverk

- Det er ikke noe eget regelverk som legger hindringer for å sladde bevisst. En kan for eksempel finne en litt øde parkeringsplass der man har god plass, slik at det ikke er noen fare, sier UP-sjefen.

Han mener at det selvsagt ikke er greit over alt og at man skal ta hensyn til boligområder og lignende.

- Finner man et egnet sted utenfor allfarvei, kjører forsvarlig, ikke bryter fartsgrensen og ikke utsetter andre for risiko, så kan man øve seg, slår han fast overfor nettstedet.

(Folkebladet.no)