Oslo: Fredag møtte Larsen statsministeren i Oslo for å snakke om hans planer for et Miki-senter. Et inkluderingssenter som skal hjelpe personer med hull i Cv-en å komme inn i jobbmarkedet, gjeldende blant annet for flyktninger og funksjonshemmede.

Storesøster

Larsen er stolt av å kunne presentere statsministeren som storesøster for sentret.

– Jeg har har et veldig positivt inntrykk av statsministeren. En trivelig og folkelig dame som forstod veldig godt hva vi snakket om og kom med gode innspill. Det største som kom ut av møtet er at hun ville ta et verv og være en storesøster, og høyere beskytter for Miki-sentret. Det vil si å hjelpe oss å dra dette i riktig politisk retning, forteller Larsen.

Dette betyr at Statsministeren kommer til å besøke Salangen når sentret skal åpnes en gang på vårparten til neste år, hvis planene blir realisert.

– Hun takket ja til å komme til Salangen for å åpne sentret, nå skal vi t fatt på arbeidet og sikre at vi får tatt steget videre, sier Larsen.

Spennende planer

I Oslo fikk de også møtt Alf Åge Lønne, stabsjefen for NHO Norge, næringslivets hovedorganisasjon. Ifølge Larsen stiller de seg bak prosjektet.

– Stabsjefen synes planene virket veldig spennende. Vi hadde mange felles tanker. Jeg fikk inntrykk av at de vil støtte opp om Miki-Sentret og hjelpe oss åpne de riktige dørene, sier Larsen.

I kommende uke skal han og teamet bak sentret, møte Innovasjon Norge for å presentere prosjektets forstudie, noe han gleder seg veldig til.

– Innovasjon Norge har gitt inntrykk av at de er positive til planene skulle forstudien være bra. Og det er den jo. Ingenting bedre for oss at statsministeren har signert under på dette, ler Larsen.

Det har ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra statsministeren.