AT DIDRIK SOLLI-Tangen måtte melde avbud til konsertene i Finnsnes kirke i går kveld kom helt sikkert som en stor skuffelse for en del av de som hadde løst billetter til Folkebladets jubileumskonsert «Desemberstemninger». Likevel ble det en fullverdig konsert, der ikke minst vår egen Berit Norbakken Solset hevdet seg i godt selskap. Konsertopplevelsen ville ikke blitt det samme uten henne. Det samme gjelder musikerne Ole Edvard Antonsen har med seg på denne turneen, som nok er bortimot i en klasse for seg.

SE INNSLAG: «Bettan» er storfornøyd med jubileumskonserten

FOR Å FORTSETTE med Berit Norbakken Solset, så demonstrerer hun igjen at hun behersker flere sjangre i tillegg til den klassiske. George Friedrich Händel var selvsagt med, men det samme var «O helga natt» og «Nordnorsk Julesalme». Sistnevente med en nydelig tolkning som få gjør bedre enn sopranen fra Finnsnes.

IMPROViSASJON ER EN øvelse som Ole Edvard Antonsen behersker godt. På konserten i går lekte han og musikerne han hadde med seg på podiet med flere kjente julesalmer, musikkstykker og temaer. Det kjente blir ukjent før det blir kjent igjen. Denne seksjonen i konserten, der Antonsen og musikerne «tok seg til rette» med et elegant potpurri i et forholdsvis bredt utvalg av musikkstykker og sanger ble etter min mening et av høydepunktene i konserten.

ELISABETH ANDREASSEN HAR et godt forhold til Finnsnes etter hennes opptreden med Bobbysocks-kollega Hanne Krogh på Finnsnes i Fest for nøyaktig 30 år siden, der faktisk Ole Edvard Antonsen var en av musikerne deres. Hun beveget seg også av og til litt utenfor julematerien i sitt repertoar, og er en sanger som behersker ulike sjangere.

MEN NÅ NÆRMER det seg deadline og en form for rask oppsummeringen av konserten. Da må man vel kunne si at konserten inneholdt mest jul, men også andre stemningsbilder som passer i en konsert som handler om nettopp stemninger i mørketiden fram mot julehøytiden. Kanskje rakk noen også å senke skuldrene litt etter en dag på jobben bortimot midt i arbeidsuka. Og da er vel målet til Andreassen og resten av musikerne på scenen nådd, for det er nettopp det å gi litt rom for refleksjoner som ved siden av den rent musikalske opplevelsen som er målet med dette konsertkonseptet.