SJØVEGAN: Myrlund tar over etter at Ronald Marthinsen har bestemt seg for å trekke seg tilbake. Han går dermed inn i en sentral og hektisk rolle i Millionfisken.

– Virker spennende

Myrlund bor på Strokkenes i Salangen, er gift og har to barn. Myrlund jobber som prosjektleder i Forsvarsbygg på Bardufoss. Styreleder for Millionfisken, Torkel Rørstrand blinket ut Myrlund som nye leder.

– Jeg fikk en telefon i helga og ei alvorlig utfordring. Jeg har kjent Torkel i en mannsalder, og hans overtalelsevner er sterke. Så det endte med at jeg svarte ja. Om jeg nå ikke har så stor kjennskap til denne rollen virker det spennende å få lov å være med på å arrangere det viktigste arrangementet i Salangen. Til neste år blir det jo ellevte gang Millionfisken blir arrangert. Jeg regner med at det ligger veldig mye god kompetanse blant de om gjør jobben. Og jeg vet jo at det ligger ufattelig mye arbeid bak for å få arrangementet så bra det har blitt. Jeg kunne ikke si nei til å være med å videreutvikle Millionfisken, sier Myrlund til Folkebladet.

Gode egenskaper

Rørstrand er godt fornøyd med at Myrlund takket ja.

– Ja, jeg kjenner Jørns egenskaper både personlig og faglig sett. Han har hatt flere lederroller, han har hatt mange ulike prosjekter. Han har struktur i det han gjør og har gode lederegenskaper som blir veldig bra for Millionfisken fremover, sier Rørstrand.

– I tillegg har han en personlighet som gjør at han får med seg folk. Han er godt likt og behagelig å være sammen med. Jeg tror dette blir veldig bra. Jørn kommer til å bli et naturlig samlingspunkt i hovedkomiteen, sier styrelederen.

Formidabel innsats

Ronald Marthinsen trekker seg etter flere års innsats for arrangementet.

– Vi ser fram til å få Jørn på plass. Ronald Marthinsen er med ut året slik at de kan overlappe. Marthinsen har gjort en formidabel innsats for Millionfisken. Han har vært en stor aktør i frivillighetsarbeidet i Salangen i en mannsalder. Han føler vel at han nå har gjort det han vil gjøre. Men samtidig er han fortsatt en tilgjengelig ressurs for Millionfisken, avslutter Rørstrand.