– Jeg overrasket meg selv litt der. Og jeg tror motstanderen min ble passelig overrasket over at jeg klarte å holde meg på beina, smiler Rolandsen etter 3-1-seieren over Raufoss søndag.

På stillingen 2-1 til Finnsnes lå kampen og vippet. Raufoss hadde ved flere anledninger vært usedvanlig nære nettsus. Men lofotingen lot seg ikke be to ganger da han fikk sjansen. Med et presist innlegg til Sander Birkeland var han direkte medvirkende til den kruttsterke 3-1-seieren over fjorårets 1. divisjonslag.

– Jeg var veldig sliten i beina på det tidspunktet. Det var nesten som jeg slet litt med å holde balansen, men klarte heldigvis å holde meg oppe, beskriver han mens det hagler med hjertelige gjensyn i garderobeanlegget.

– Jeg må innrømme at det er rart å være tilbake her. Men vi reiser jo rett opp og ned på samme dag, så det blir ikke tid til å reflektere så mye, sier Rolandsen.

Savner profesjonaliteten

Det er liten tvil om at Raufoss-miljøet lærte seg å sette pris på den sindige forsvarsspilleren i løpet av fire år på Toten. Flere av dem er ærlige på at de savner kvalitetene han besitter både på og utenfor banen.

– Jeg snakket med Raufoss-ledelsen før kamp, og de er tydelige på at de savner Markus. Framfor alt hva han står for som idrettsutøver og person. I dag gjør han dessuten en glimrende kamp, sier en smørblid Bjørn ”Bummen” Johansen etter kampslutt.

Han mener forsvarsspilleren står for en profesjonalitet som overgår det meste på tredje nivå i norsk fotball.

– Han er selve definisjonen på profesjonell. Markus er nøye på alt. Han er en mal for alle profesjonelle idrettsutøvere når det gjelder å ta vare på seg selv, trene godt og være sulten på å bli bedre. Det er supert for vår gruppe å ha en så god referanse på hva det vil si å være 24-timersutøver, sier ”Bummen”.

Viktig og solid

Etter to hjemmekamper med null poeng og null mål, er FIL-treneren veldig fornøyd med å ha dratt i land den andre av to mulige seire på bortebane i år.

– Jeg er strålende fornøyd med det vi viser i dag. Vi står godt i mot og er smart og klok med kula. Måten vi rir av de siste 15-20 minuttene er det høy klasse over. Vi vinner fullt fortjent mot et lag jeg anser som et av de fire beste i avdelingen. Det er solid, oppsummerer han.

Nilsen hinket av banen

Joakim Amandus Nilsen var tydelig frustrert da han hinket av banen etter 66 minutter mot Raufoss. Nå frykter han et langvarig opphold på sidelinja.

– Det stakk i lysken, forteller Nilsen til Folkebladet etter kampslutt.

Smertene var gjenkjennbare. De var av samme typen som holdt ham ute i to måneder forrige sesong. Nilsen sliter med å se lyst på situasjonen mens Folkebladets journalist snakker med ham.

– Det er ekstremt frustrerende. Skaden er muskulær, så det har ikke noe for seg med operasjon. I verste fall kan det være flere måneder på sidelinja, forklarer han.

Det var med nød og neppe av den offensive vingbacken ble friskmeldt i tide til Raufoss-bataljen. Den siste uka har han slitt med sykdom og måtte stå over Ham-Kam sist helg. Men torsdag friskmeldte han seg selv etter å ha fullført en antibiotikakur. FIL-trener Bjørn Johansen håper i det lengste at skaden ikke er så alvorlig som Nilsen frykter.

– Jeg håper noe kan forklares med at han er sliten etter mange dager ute med sykdom. Vi får sjekke det nærmere opp så fort det lar seg gjøre, sier han.

FRUSTRERT: Joakim Amandus Nilsen sitter på benken etter å ha hinket av banen mot Raufoss. Nå frykter han at han er ute i lang tid. Foto: Jøran Kristensen