I desember i fjor anklaget Jens Edvin Andreassen Skoghøy offentlig ekskona Nataliia Skoghøy for å ha forgiftet ham. Saken ble etterforsket, og politiet henla den på bevisets stilling.

Hun har hele tiden nektet for å ha forgiftet ham.

– Jeg har ikke forsøkt å forgifte mannen min, sa hun i et intervju med VG.

Nå går hun til søksmål mot eksmannen, melder Advokatfirmaet Danielsen & Co i en pressemelding.

– Det igangsettes i dag rettssak mot tidligere høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy, opplyser advokat Linnda Tereza Karlberg.

Hun kaller inn til en pressekonferanse senere mandag.

VARSLET SØKSMÅL: Nataliia Skoghøy – her sammen med sin advokat Linnéa Tereza Karlberg – har varslet søksmål mot eksmannen, Jens Edvin Andreassen Skoghøy. Foto: Tore Kristiansen / VG

– Jens Edvin Skoghøy har i media beskyldt sin tidligere ektefelle for å ha forgiftet ham og for å ha hatt økonomiske motiver for å forgifte ham. Disse beskyldningene er spredt i en rekke riksdekkende media over lang tid, uttalte advokat Linnéa Tereza Karlberg da varselet ble sendt i starten av mars.

Bakgrunnen for søksmålet er ærekrenkelse.

Skoghøy har tidligere sagt til VG han ikke har planer om å hyre inn advokat. Dersom han må møte ekskona i retten, ønsker han å representere seg selv.

Han var tydelig på at han kommer til å avvise erstatning da han svarte på varselet om søksmål fra Nataliia Skoghøy og Danielsen & co.

– Det er helt klart at formålet er å skade meg i forsøk for å presse meg til å betale mer penger, men jeg er ikke så lettskremt, sa han da.

I april ble det kjent at Jens Edvin Andreassen Skoghøy (68) fratrer stillingen som høyesterettsdommer.

Høyesterett opplyste at Skoghøy får en engangsutbetaling på 3,6 millioner kroner før skatt.

Det for at han ikke skal bli økonomisk skadelidende ved å slutte før pensjonsalder.