FJORDGÅRD: Drosjesjåfør Jorunn Enoksen i Fjordgård fikk en strabasiøs tur da hun fredag morgen klokka 06.45 skulle ut på oppdrag.

Det første hun måtte gjøre var å stoppe og rydde Ørnfjordtunnelen for isbakser som hadde falt ned fra tunnelveggene og lå i veien.

Da det var gjort, kunne hun fortsette, men det var med hjertet i halsen hun kjørte videre. For veien via Senjahopen, Skaland og over Moa-fjellet var såpeglatt og det var ikke strødd.

– Utfordrende

– Det var puskate forhold, og ikke strødd noen plasser. Særlig veien fra Bergsbotn og over fjellet var ei utfordring. Lampa som indikerer at antiskrensen slår inn, blinket som et diskolys på dashbordet, sier Jorunn Enoksen.

Hun ringte firmaet som har vedlikeholdsansvaret, Lemminkäinen, og varslet fra om forholdene. Da hun returnerte senere på dagen, var det blitt ordentlig strødd.

– Men det viktigste er jo å strø før folk skal kjøre på arbeid om morgenen, sier hun.

Enoksen har kjørt drosje på yttersida i 12 år, men sier at hun aldri har opplevd så dårlig standard på vinterveiene som i år.

– Jeg har ikke lyst til bare å klage på dem som holder på med brøyting og strøing, men dette begynner å bli slitsomt. For første gang vurderer jeg seriøst å gå til anskaffelse av en firehjulstrekker for å være sikker på å komme meg fram, sier Jorunn Enoksen.

Når det gjelder isen i Ørnfjordtunnelen sier Enoksen at det har vært et problem i vinter at tunnelporten har vært kaputt og ute av drift i lange perioder med frost.

– Strør mye

Erik Espnes i Lemminkäinen avdeling Senja veidrift sier at de strør kontinuerlig når det regner og er glatt.

– Generelt kan jeg si at vi har strødd vanvittig mye i vinter. Når det gjelder den nevnte strekninga fredag morgen, så ser jeg at vi var ute og strødde klokka 03 på morgenen. Jeg ser også at noen har ringt inn etter den tid og sagt fra om at det var glatt. Det forteller meg at vi kanskje burde ha ventet med strøinga klokka 03 til seinere. Det viktigste er å strø om morgenen. Vi skal ta dette opp. Det er bra at folk sier fra, sier Erik Espnes.

LEI: Etter denne vinteren vurderer drosjeeier Jorunn Enoksen å gå over til firhjulstrekker. Foto: Rune Ottarsen Foto: Rune Ottarsen