Omreisende irske og britiske asfalt- og steinleggere oppsøkere private boligeiere over hele landet med tilbud om billig asfalt- og steinlegging.

– Dette er et problem hver sommer. Disse har vært fotfulgt i Sør-Norge. Nå er de kommet til Nord-Norge, blant annet til Alta, sier kommunikasjonsrådgiver Randi Iversen i Skatt Nord til Folkebladet.no

Hun sier at de tilbyr sine tjenester svært billig, jobber svart og krever forhåndsbetaling.

– Mange har imidlertid erfart at avtalt og betalt arbeid ikke blir fullført, og de har angret bittert på at de engasjerte disse asfalt- og steinleggerne, sier hun.

Betaler du over 10.000 kroner kan du også bli medanvarlig for asfalt- og steinleggerne avgiftsunndragelser. Det å ringe på dører og tilby sine tjenester er ikke vanlig for seriøse firmaer. Når noen gjør dette, er det svært viktig å være ekstra påpasselig.

Det heter i ei pressemelding fra Skatteetaten at man vil sammen med andre etater gjøre en felles innstas for å bli kvitt disse useriøse håndverkerne, men det er svært vanskelig om ikke forbrukerne tar sin del av ansvaret. Derfor oppfordrer man folk til å ta kontakt med Skatteetaten om man observerer denne gruppe slik at man får en oversikt hvor de befinner seg.