– Jeg har godt håp om at kommuneøkonomien kan bli styrket. Det må også være et krav at tromskommunene, som er kommet dårligere ut enn landsgjennomsnittet, får mer av midlene. Dette handler også om fordeling, sier Goa Berntsen.

Som medlem av Lenvik formannskap får hun en sentral rolle når neste års lenvikbudsjett skal sys sammen.

Ordfører Arne Bergland (Ap) sier at statsbudsjettet er verre for Lenvik enn han fryktet på forhånd. – Dette er et høyrebudsjett som må skjære KrF midt i hjertet, mener ordføreren.

– Skjærer budsjettet deg midt i hjertet?

– Bedring av kommuneøkonomien er ikke bare en utfordring for KrF. Det er en utfordring for alle partier, også Ap. Det er for enkelt å si at dette bare er KrFs problem, sier Goa Berntsen.

– Kommunepartiene rundt om i Norge er i en situasjon der vi ikke når fram med budskapet om at kommunene har behov for mer penger. På sentralt hold ser det ut for at noen tror at kommunene sløser og at det fortsatt er mye å spare ved å effektvisere enda mer. Men jeg føler at det er staten som stadig bygger seg ut. Vi skal ikke syte, men vi er nødt til å forklare sentrale myndigheter hvilken økonomisk virkelighet vi som lokalpolitikere lever i, sier hun.

– Lenvik KrF skal ha et styremøte om 14 dager, og jeg vil foreslå at vi sender en uttalelse til KrF sentralt om behovet for styrking av kommuneøkonomien, ikke minst her i Troms, opplyser Goa Berntsen.