Det nærmer seg årets store skibegivenhet, verdenscupløpet Ski Classics i forbindelse med Reistadløpet 1. april. At verdenseliten i langløp kommer til Indre Troms har man ikke tenkt å la gå upåaktet hen verken i Bardu eller i Målselv. På Setermoen og på Rustahøgda har lokalt næringsliv og frivillige organisasjoner gått sammen om aktiviteter, salgsboder, felles åpningstider og profilering i reiselivssammenheng.

– Flott at Ski Classics i alle fall blir her i to-tre år. Det gjør at vi kan justere oss etter hvert. Vi vet jo ikke sikkert hvor mange som kommer, og det er litt vanskelig å vite hvor man skal legge lista det første året. Men det er ingen tvil om at arrangementet er en kjempemulighet for næringsliv og reiseliv. Vi må utvikle tilbudene etter hvert, kjenne vår besøkelsestid og gjøre alt vi kan for at Reistadløpet også etter 2019 blir en den av verdenscupen for langløp, sier daglig leder i Bardu Utvikling, Arild Nordahl i en pressemelding.

Trivsel i Bardu

Bedriftene, kommunen, lag og foreninger samler seg nå under en button med slagordet «Trivsel i Bardu», og det skal etableres en «Ski Village» mellom Veksthuset og kommunehuset hele fredag og fram til lunsj på løpsdagen lørdag.

– Målet er at alle som har fokus på salg og aktiviteter på Setermoen disse dagene skal ha merket på seg, og på denne måten signalisere utad at dette er noe vi står sammen om, sier Morten Fredriksen som er sentral i gruppa som forbereder og koordinerer aktivitetene som næringslivet har satt i gang.

Bedrifter vil flytte deler av butikken bort til «Ski Village»-området hele fredagen og fram til lunsj løpsdagen.

– Mye spennende skal skje fra fredagen før Reistadløpet. Du kan få kjøpt alt fra biler og lokal mat, ta en selfie med skikjendisene far Ski Classics og følge den lokale «TV-sendingen» med reportasjer på storskjermen som sette sopp her. Det er bare å finlese programmet, sier Eli Duda i sentrumsgruppa.

Mye på Rustahøgda

Også på Rustahøgda skal det skje mye på løpsdagen. Polarbadet og Bardufosshallen er åpen, ved storhallen skal det etableres en samisk leir med lavvu, reinsdyr, samiske aktiviteter, lassokasting og boder med håndverk og salg av samisk mat.

For de minste er det skiaktiviteter og mulighet for å ta en ridetur på hest i stadionområdet.

Grilling av lam

Foran Polarbadet skal det etableres en «handlegate» med et 20-talls salgsboder der det blir slag av diverse hjemmebakte matvarer, håndverk og også en del utstillere. Målselv husflidslag skal ha en egen utstilling i næringshagen.

På toppen av det hele skal Lapphaugen turiststasjon grille et helt lam, og i tillegg blir det internasjonale retter fra Syria og Thailand, samt sjømat fra Senja.

Det blir også ulike musikkinnslag, blant annet fra Mellembygd mannskor og Forsvarets musikkorps Nord-Norge som vil bidra under det seremonielle.

For de som er interessert i utviklingen i selve Reistadløpet og Ski Classics, så blir det løpende referat fra løpets utvikling.