Finnmark politidistrikt offentliggjorde onsdag navnet på den omkomne i utforkjøringen på Magerøya i Finnmark.

Det var Torstein Torkildsen fra Finnsnes som omkom i ulykka. Torkildsen bodde flere steder i Midt-Troms før han flyttet til Honningsvåg i Finnmark, hvor han gikk på Nordkapp videregående skole.

Kjørte utfor bratt skrent

– Han hadde vært på en fest i Gjesvær, som ligger cirka 38 kilometer fra Honningsvåg. På et tidspunkt på natta har han så kjørt mot Honningsvåg, og i nedkjøringen fra fjellet ned mot Skipsfjorden har han kjørt utfor en bratt skrent, forteller lensmann Magnus Nilsen til Folkebladet.

Han sier det ikke var vitner til hendelsen, som politiet vet.

Fant vrakrester

Torkildsen ble meldt savnet til politiet mandag formiddag.

– I løpet av ettermiddagen mandag ble det gjort funn av vrakrester på kanten av veien, og vi fant så bilen lenger ned i ura. Det ble da funnet en person omkommet ved siden av bilen, forteller Nilsen.

Den omkomne er ikke formelt identifisert da foreldrene hans er i utlandet. Politiet har likevel nok informasjon til at de onsdag kunne offentliggjøre navnet på den forulykkede.

– Vi antar at det er han da vi ikke har noen andre savnede, og det var hans bil, sier Nilsen.

Familien og de pårørende til den omkomne er blitt underrettet om dødsfallet.

Etterforsker ulykka

Politiet vet foreløpig ikke årsaken til utforkjøringen.

– Det er en veldig knapp sving og et område som er veldig utsatt for vær og vind. Vi etterforsker ulykka, men årsaksforholdet er det for tidlig å si noe om, sier Nilsen.

Flere av vennene til Torkildsen var tirsdag på ulykkesstedet og satte ned lys og blomster for å minnes han.