Da bardfussoldatene Kenneth Håkonsen og André Johnsen la ut den hysteriske videoen med «Harlem Shake» i februar i år, fikk de massiv respons. Videoen har til nå oppnådd over 95 millioner visninger på videonettstedet YouTube.

Onsdag offentliggjorde Google årets internasjonale toppliste for videonettstedet Youtube, som tar for seg verdens mest sette og delte videoer globalt i 2013.

Førsteplassen gikk nemlig til Ylvis-brødrenes video til "What does the Fox say", som har oppnådd 276 millioner visninger på nettstedet.

Norge har aldri før vært på denne listen, men i år klinker vi altså til med både første- og andreplassen.

Topper det meste

Til tross for at det ble lagt ut mange parodier og forsøk på «Harlem Shake», var det altså soldatene fra tropp 5 i sambandsbataljonen i Bardufoss med ski, soveposer og sprø kostymer ser ut til å toppe det meste.

Kenneth Håkonsen har nå dimmitert, men var den som la ut videoen. Han forteller til TV2 at det hele begynte som en spøk en søndag morgen man ikke fant noe annet fornuftig å ta seg til på Bardufoss. Dermed bar det ut for å lage dansevideoen.

- Vi fleipet litt om at dette kunne ta av. Og da vi så at videoen nådde én million visninger på YouTube i løpet av 12 timer, skjønte vi at det ville ta av. Men det som har skjedd nå er jo helt utrolig moro, sier Håkonsen.

(Folkebladet.no)

Dette er årets mest populære video på Youtube (Klikk i bildet for å se den) Foto: YouTube