Holum lå foran lørdagens kamp på en fjerdeplass på tabellen, mens Harstad lå som nummer fire fra bunnen. Harstad har i tillegg vært gjennom en turbulent uke med trenerskifte. Men det så ikke ut til å anfekte Harstad-spillerne, som ved flere anledninger vartet opp med kjempespill mot Holum.

– Holum er et av de beste lagene i eliteserien, og alt må derfor være perfekt fra vår side om vi skal vinne. Men å score åtte mål mot et slikt bra lag, synes jeg er veldig bra, sier spillende trener Jani Pyykkö, som tok på seg skylden for minst to av baklengsmålene.

Ny rekord

Harstad åpnet best med at de fikk det første målet. Et nydelig framspill av Harstads beste Marko Länsman, ble slått i mål på helvolley av Antti Laitinen. Länsman noterte seg for hele fire mål og to målgivende, og var en konstant trussel for gjestene.

– Fire mål og to målgivende på en kamp tror jeg er ny rekord for Harstad i eliteserien. Jeg synes det er fint å spille framme på banen, for da kan jeg bruke hele mitt spilleregister. Tidligere spilte jeg mest forsvar og da blir det ikke så mange mål, forklarer Länsman.

Han trodde det skulle være verre å møte Holum, enn det de møtte i Harstadhallen lørdag. For øvrig første kampen uten eks-trener Marko Suokas.

– Vi har ikke gjort så store forandringer etter Suokas. Men den store forskjellen er at spillerne ikke lengre er redd for å gjøre personlige feil på banen. Tidligere ble man straffet, enten ved at man ble plassert på benken, eller ved å få kjeft av treneren.

Nye trenere

Også på treningene merkes regimeskiftet.

– Treningene foran kampen var mer effektiv enn tidligere. Det er mer glød blant spillerne. Jeg håper det fortsetter slik. Dessuten er Jan Erik Tötterman raskt ute med kjeften dersom noen slapper for mye av, smiler Länsman.

Også nytrener Jani Pyykkö merker at det er bedre stemning på treningene.

– Det er alltid vanskelig i begynnelsen med å ta over et lag. Og vi har ikke hatt mye tid på å forberede oss. Dessuten trenger vi i trenerteamet å trene selv også. Men jeg tror det bare blir bedre og bedre framover.

Treningene foran kampen var i alle fall gode.

Mer flaks

Pyykkö tror med litt mer flaks, og hvis noen dommeravgjørelser som gikk mot Harstad hadde gått andre vei, ville Harstad i alle fall kunne reddet uavgjort lørdag.

– Jeg vil ikke legge skylden på dommerne. Vi spilte heller ikke dårlig i dag. Uansett hvor mange ganger Holum scoret ga vi aldri opp. Og det er kanskje det viktigste, oppsummerer han.