FINNSNES: Nylig kom rammetillatelsen for første byggetrinn til det storstilte utbygningsprosjektet på plass. Det er prosjektleder Yngve B. Lyngh for Byparken-prosjekt fornøyd med.

– Det er en dispensasjon som mangler før rammetillatelsen er helt komplett, men dette har vi vært i dialog med Lenvik kommune med og fått lovnad om at vil falle på plass i løpet av få dager. Det er egentlig bare formaliteter det er snakk om, sier Lyngh.

Første byggetrinn av Byparken omfatter utbygging av et handelsbygg, Sjømatparken Senja - et planlagt kompetansesenter for sjømatnæringa, Lundhaugen borettslag og et parkeringsanlegg.

Viktig beslutning

– Hva betyr rammetillatelsen for prosjektet?

– Den gir grunnlag for å forberede en investeringsbeslutning. Nå forbereder vi grunnlaget for denne beslutninga der det skal diskuteres omfang av prosjektet, løsninger, finansiering og kontrakter, opplyser Lyngh.

Investeringsbeslutninga tas i styrene til utbyggingsselskapene Lundhaugen Utbygging AS og Finnsnes Eiendomsutvikling AS.

– Styrene har bedt om å få saken til behandling i oktober. Da er det opp til styrene å avgjøre om det er et tilstrekkelig grunnlag nå for å ta ei investeringsbeslutning.

I utgangspunktet var håpet å kunne ta en investeringsbeslutning før sommeren. Tidsplanen ble imidlertid forskjøvet ettersom det tok litt tid å få på plass rammetillatelsen.

Kommer langt

– Blir det i oktober et være eller ikke være for Byparken-prosjektet alt etter om styrene gir tommel opp eller ned?

– Nei, det tror jeg ikke, men styrene må selvsagt vurdere og mene noe om fremdriften og alle de andre forholdene nevnt tidligere. Men jeg mener det nå legges frem et godt grunnlag for å fremme en investeringsbeslutning, sier Lyngh.

Boligdelen i første byggetrinn av Byparken-prosjektet, utbygginga av Lundhaugen boligbyggelag med 36 leiligheter, nådde en viktig milepæl i vår ved at 14 av enhetene var forhåndssolgt. Dermed nåddes godt og vel den ”magiske grensa” som tilsier at boligprosjektet isolert sett kan realiseres. Ettersom leilighetene er planlagt plassert på toppen av Sjømatparken, fordrer realisering at også denne næringsbyggdelen realiseres. Lyngh kan imidlertid avsløre at det er mye positivt også når det gjelder Sjømatparken.

– Men jeg kan ikke si noe mer konkret annet enn at vi er kommet veldig langt. Så får vi se på omfanget når det gjelder de andre elementene - parkering og handelsbygget – det er en del vurderinger som skal gjøres nå.

Prosjektleder Yngve B. Lyngh sier prosjektet er inne i spennende dager. Her med lenvikordfører Geir-Inge Sivertsen. Foto: Maria Holm Simonsen