FINNSNES: MC-miljøene er ikke de første man tenker på når det gjelder å sette fokus på store samfunnsproblemer som mobbing. Det inntrykket vil John Kåre Bjørndahl og MILVET MC (Militære veteraners mc-klubb) til livs.

– Dette er en alvorlig sak, forteller Bjørndahl.

Full rulle

Han forteller at initiativet ble fremmet på facebook-sidene til MC-folket i Midt Troms for en tid siden, men at det ikke ble noe håndfast ut av det.

Nå er i imidlertid planleggingen i full gang, og den 10. mai vil det ifølge Bjørndahl bli full rulle på torget på Finnsnes.

– Nå ser vi at det er andre klubber som hiver seg med og det er kjempeartig. Lenvikordfører Geir-Inge Sivertsen har takket ja til å bli med, i tillegg jobber vi med aktuelle folk for å holde apeller, sier Bjørndahl.

MC-entusiasten forteller at Vegard Olsen har sagt ja til å stå for underholdninga.

Fra torget skal det etter planen gå en MC-parade. Bjørndahl har imidlertid satt av hedersplassen i paraden til lettvekterne.

– Vi håper at det ikke bare blir motorsykler. Vi øsker nemlig veldig gjerne å få med 16- og 17-åringene som kjører moped. De skal få kjøre først, sier Bjørndahl.

– Hvorfor gjør dere dette her?

– Det er rett og slett for å vise at MC-folket er en del av samfunnet. Vi er helt vanlige folk som holder på med dette. Mange forbinder fortsatt MC-klubber med mye kriminalitet, men jeg tør påstå at 99 prosent av oss ikke er det.

Samfunnsnyttig

Han bruker sin egen klubb, MILVET, som eksempel og forteller at du nærmest må ha plettfri vandel for å være med.

– Vi er en klubb som baserer oss på å gjøre samfunnsnyttige ting. På landsbasis er vi over 200 medlemmer, mens i Troms så er vi omlag 30 stykker. Med andre ord holder vi på å etablere oss skikkelig i Troms, forteller Bjørndahl, som samtidig understreker at arrangementet i mai ikke på noen måte er kommersielt.

– Det handler bare om å bry seg. Vi får et kaldt og kjølig samfunn hvis vi ikke bryr oss.

Han håper at folk kjenner sin besøkelsestid og møter opp på torget for å stille opp for en god sak.

– Vi håper på flere enn bare MC-folk. Alle som synes dette er en viktig sak bør komme, og det tror jeg er ganske mange. Alle er hjertelig velkomne, sier han og oppfordrer samtidig folk om å komme med innspill med tanke på arrangementet.

Allerede har flere meldt sin ankomst.

– Det kommer folk både fra Tromsø, Narvik og Harstad. Så kan du spørre; Hvorfor ikke arrangere dette i Tromsø? Nei fordi vi er nå en gang fra Finnsnes så da gjør vi det her, avslutter Bjørndahl.